Belga lapok szerint pénteken Brüsszelben egy szexpartira csapott le a brüsszeli rendőrség, ahol drogot is találtak. A partin részt vett egy magyar EP képviselő, aki azóta már lemondott. A képviselő a rendőrök kiérkezése után az ereszcsatornán próbált elmenekülni.

Lecsaptak a szexpartira

A brüsszeli rendőrség egy szexpartira csapott le péntek éjszaka Brüsszelben. A Brussels Times szerint drogokat is találtak a helyszínen.

Főleg férfiak voltak ott

Az orgián 25-en vettek részt, főleg férfiak, köztük több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is. A szexparti résztvevőit a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg.

A képviselő magyar volt

Telex arról írt a HLN belga lap alapján, hogy egy azóta lemondott magyar EP-képviselőről van szó. A képviselő beszámolók szerint az ereszcsatornán próbált elmenekülni, de a rendőrök elkapták. A férfi ekkor állítólag a mentelmi jogára hivatkozott.

Frakcióvezető volt

A cikk megemlíti, hogy a magyar képviselő  1994 és 2002 között a párt parlamenti frakcióvezetője volt. A lap emlékeztet arra is, hogy a Fidesz nyíltan ellenzi az LMBT-emberek jogait.

Szájer József mondott le

Szájer József, az EP Fidesz-frakciójának vezetője két nappal ezelőtt, vasárnap mondott le mandátumáról.  

Hosszú ideje gondolkodott a lemondáson

„Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom” – írta közleményében a képviselő.

Az EP csak a sajtóból értesült az ügyről

444 megkereste Jaume Duch Guillot-t, az EP szóvivőjét, aki annyit közölt, hogy a rendőrség egyelőre nem tájékoztatta a parlamentet az incidensről, így ők is csak annyit tudnak, amennyi a sajtóban megjelent.

Mindent elmondott vasárnap

A 24.hu elérte Szájer József sajtósát is, aki azt mondta, a vasárnapi hivatalos nyilatkozat van érvényben, további információkat nem adnak a képviselő lemondásával kapcsolatban – írja a Kékvillogó.

Felesége alkotmánybíró

Szájer József 1983-ban vette feleségül Handó Tündét, egy közös kislányuk született. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal első elnöke volt, idén választották alkotmánybíróvá 12 évre.

Kiemelt kép: illusztráció