A gyermekotthon konyhájában szúrta meg 15 éves iskolatársát egy 13 éves lány Esztergomban. A cselekmény olyan hirtelen történt, hogy a nevelők nem tudtak közbe lépni.

Egy 13 éves lány az intézet konyhájában társai és a csoport nevelőjének szeme láttára egy kenyérvágó késsel szúrta hátba két évvel idősebb, gyanútlan társát. Áldozatát, akinek jobb lapockája alá hatolt a penge, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Az esetről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt részletesen.

Annyira hirtelen történt a támadás, hogy a nevelőnek esélye sem volt azt megfékezni. De az ő közbelépése akadályozta meg a nagyobb bajt, miután kihúzta a kést a lány hátából, riasztotta a mentőket is. A tettes kiszaladt a konyhából, akit a segélykiáltásokra felfigyelő nevelők elfogtak, majd a rendőrség kiérkezéséig egy szobába zártak.

„December 29-én történt a támadás, amit se veszekedés, se vita nem előzött meg. A késelő lányt a Tatabányai Járásbíróság letartóztatta, de tekintettel arra, hogy csupán 13 éves, a Rákospalotai Javítóintézetbe került. Életveszélyt okozó testi sértés miatt 2–8 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki, azonban a gyanúsított szabadságvesztéssel nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a 14. életévét. – nyilatkozta a Blikknek dr. Zsirai Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A Blikk megtudta, hogy a késelő kamasz kilenc hónapja, tavaly március 3-án azért került az Esztergomi Gyermekotthonba, mert Cegléden egy törött sörösüveggel próbált kirabolni egy férfit. Ellene felfegyverkezve elkövetett rablásért indult büntetőeljárás, vélhetően a bíróság összevonva tárgyalja majd az ügyét.

Az Esztergomi Gyermekotthonban többnyire súlyos pszichés problémákkal küzdő, szenvedélybeteg lányok élnek.

Kiemelt kép: ebbe az intézménybe szállították a késelés után a fiatal lányt – Forrás: MTI/Cseke Csilla