Manapság ha felkeresünk egy légkondicionálókkal foglalkozó boltot vagy webáruházat, az egyik leggyakoribb kifejezés, ami szembejön velünk, az az inverteres split klíma. A legtöbbünknek azonban általában fogalma sincsen, hogy ez mit is jelent pontosan. Így arra gondoltunk, hogy a mai cikkünket ennek a témának szenteljük.

Mi az az inverteres split klíma?

Kezdjük a split klíma meghatározásával! Ez lényegében egy olyan rögzített helyű készüléket jelent, amely egy kültéri és egy vagy több beltéri egységgel rendelkezik. Ennek a megoldásnak az az egyik nagy előnye, hogy az az egység, ami a hűtésért felelős, bent van a szobában, míg a többi rész, ami a működés közben hőt termel, illetve zajt okoz, az épületen kívül van elhelyezve. 

A Szellőző shop klíma kínálatában is megtalálható inverteres verzióik pedig egy újabb komfortfokozatot képviselnek. Ezeknek a berendezéseknek a lényege, hogy a régebbi társaikkal ellentétben nem a kompresszor egyszerű ki- és bekapcsolásával kerül megváltoztatásra a megadott légtér hőmérséklete, hanem a viszonyoknak megfelelő teljesítmény leadásával.

Vagyis ez annyit jelent, hogy amikor a berendezés azt érzékeli, hogy a szoba hőmérséklete kezdi elérni – vagy fölé megy – az általunk korábban megadott hőmérsékletnek, akkor működésbe lép. Majd, amint visszatér a beltéri hőmérséklet az általunk megadott érték közelébe, csökkenti a berendezés a kompresszor hűtőteljesítményét, és 1-2 Celsius-fokos eltéréssel fenntartja ezeket a viszonyokat. Ugyanez történik a fűtés esetében is, csak fordítva.

Miért előnyös az inverteres klíma választása?

Az inverteres klímák használata sokkal előnyösebb a régebbi technológiával működő berendezéseknél. Az egyik legpozitívabb tulajdonságuk, hogy jóval kevésbé érezhető légáramlatot teremtenek, és sokkal halkabbak is, mivel a legtöbb esetben a maximális hatásfok alatt működnek. 

De nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy még az extrém időjárási körülmények között is képesek a gazdaságos működésre, ami például a nagy téli hidegben történő fűtés szempontjából rendkívül hasznos.

Mindezeken felül még azt említenénk meg, hogy egyes inverteres split klímák follow me és automata alvásfunkcióval, időzítővel, valamint gyári Wifi vezérlésfunkcióval is el lettek látva, amelynek segítségével még komfortosabbá teszik a mindennapjainkat.

A leghasznosabb tulajdonságunk viszont az, hogy a pénztárcánkat is megkímélik

Abban az esetben ugyanis, ha megfelelően be lett lőve a teljesítmény, akkor a szoba lehűtéséhez az inverteres klímaberendezés sokkal kevesebb erőforrást fog felhasználni, amelynek köszönhetően jóval kevesebb is fogyaszt majd. Így nem esünk majd kétségbe a forró nyári hónapok végén, amikor meglátjuk a számlát. 

A fentebb leírtak is remekül bizonyítják, hogy ezek a berendezések remek választásnak bizonyulnak. Ezért mindenképpen arra szeretnénk biztatni mindenkit, hogy keresse fel a fentebb is említett webáruházat, és szerezzen be tőlük egy minőségi modellt!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.