Kevesen tudják, hogy az RTL népszerű sorozatát, az ukrán határ mellett játszódó Keresztanyu című sorozatot valójában Budakeszi mellett forgatják. Nyáron áll a forgatás, ezért túrákat indítanak a filmesek falujába. Most az ország egyik legnagyobb utazási irodája, az IBUSZ szervez csoportos túrákat a helyszínre.

Makkosszállás pedig létezik! Indulj el Budakesziről Telki irányába és nem sokkal Budakeszi után balra már látod is a forgatásra érkezett rengeteg stábtag autóját és a háttércsapat konténereit. Az RTL-ből ismert település valójában egy díszletfalu, amelyet kifejezetten a sorozat számára építettek.

Az RTL filmkészítői a területet a Pilisi Parkerdőtől bérlik, egy lovarda mellett található. A forgatási napokon akár több száz ember is megfordul a díszletfaluban.

A Drága örökösök hatalmas sikere után, 2021. január 3-án mutatkozott be az RTL Klubon a Keresztanyu, mely egy ukrán-magyar határon található községben, Makkosszálláson játszódó magyar filmsorozat.

Az IBUSZ által 2021. július 2. és augusztus 29. között szervezett túrákon a látogatók végig sétálhatnak Makkosszállás utcáin, terein, meglátogathatják a rendőrségi díszletépület közösségi terét, a fogadót, a templomot, az edzőtermet, a tűzoltóságot és az autószerelő műhelyt, bemehetnek Róza mama, Babos és a Harangozó család házába is.

A látogatókat többek között a sorozat olyan karakterei kísérik, mint Karlo és Ajtony (Sótonyi Frigyes sofőrje), akik bennfentesként minden adatot és információt megosztanak a díszletfaluról és a sorozat kulisszatitkairól – olvasható az IBUSZ oldalán.

A látogatás során találkozni lehet Molnár Piroskával (Róza mama). Gálvölgyi Jánossal (Sótonyi Frigyes), Lengyel Ferenccel (Tivadar), Kékesi Gáborral (Márk), Magyar Attilával (Oleg), Sajgál Erikával (Krisztina), Józan Lászlóval (Igor), Mihályfi Balázzsal (Lajos), Dobos Evelinnel (Petra), Rátonyi Hajnival (Elza), Dzsupin Ibolyával (Sárika), Farkas Dénessel (Bonifác) is.

Itt találod Makkosszállást

Kiemelt kép forrása: RTL