Teljesen tönkrement az élete annak a családnak, akit két éve a zebrán ért baleset. Egy felelőtlen sofőr a zebrán ütötte el az édesanyát és négyéves kisfiát. A kisfiú a csodának köszönheti, hogy életben maradt.

A zebrán történt a baleset

2018. április 15-én este Nagykanizsán a barátaiktól tartott hazafelé boldogan Gondi Norbert és párja, Vuk Éva a kisfiúkkal, az akkor négyéves Zéténnyel. Épp mentek át a zebrán, amikor egy autós előtűnt a semmiből, s szinte fékezés nélkül elütötte Évát és gyermekét.

Továbbhajtott az autó

A gázoló segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, magára hagyva a földön mozdulatlanul fekvő óvodás fiút, súlyosan megsérült édesanyját és az apát, aki végignézte a balesetet.

Másnap elfogták a gázolót

A baleset után a rendőrök keresni kezdték a fekete színű Mercedes sofőrjét, aki egy 48 éves nő volt. Zalakomáron, egy igazoltatáskor ismerték felé a kocsit a sérüléséről.

Életveszélyben volt Zétény

A pécsi kórházban Zétényen életmentő műtétet hajtottak végre, a koponyacsontját eltávolították. Két és fél hónapig mesterséges kómában volt, Évának és Norbinak azt mondták: készüljenek fel a legrosszabbra. A szülők minden egyes nap imádkoztak, hogy egy szem gyermekük velük maradjon.

Csoda történt

„Egy csoda, hogy Zéti velünk van, hiszen amikor kórházba került, az sem volt biztos, hogy megéri a holnapot. Mindenhonnan csövek lógtak ki belőle, azt mondták, ha fel is épül, ágyhoz lesz kötve. Ehhez képest megtanult újra magától enni, a segítségünkkel képes járni és egyre érthetőbben beszél” – mondta a Blikknek az édesapa.<

Nincs bocsánat

A szülők képtelen megbocsátani a gázolónak. Igaz, a nő nem is kérte ezt. „Az ügy még nem zárult le, de számunkra teljesen soha nem is fog” – mondta az édesapa.<

„Nap mint nap küzd a tornákon”

„Nincs semmi és senki, aki igazságot tudna szolgáltatni nekünk azért, hogy a teljesen egészséges, életvidám gyermekünk pillanatok alatt elvesztette önmagát és majdnem az életét is. Zéti erős kisfiú, nap mint nap küzd a tornákon, de a baleset őt is megváltoztatta. Türelmetlen, sokszor ingerlékeny, és a figyelmét is nehéz lekötni. Korábban ez egyáltalán nem volt jellemző rá” –mondta az édesanya.<

Bíznak a kisfiú felépülésében

Zétény naponta jár tornákra, időközönként különböző terápiákra, hogy egyszer újra teljes életet élhessen. Szülei szentül bíznak abban, fiuk ismét csodát fog tenni.<

Összefogás Zétényért

Zétény és családja rendszeresen rehabilitációra jár, de ez nagyon drága. A nagykanizsaiak ezért összefogtak: a Gondi családért lesz a 2021 VIII. Jótékonysági Kupa, melynek teljes bevételét a kisfiúnak ajánlják fel. Aki támogatná Zétényt, adakozhat: Gondi Norbert, MKB BANK: 10300002-10495863-49010015. Közlemény: Adomány.

Kiemelt kép: a baleset utáni helyszínelés – Forrás: MTI/Varga György