Még azok között is, akik már felismerték, hogy a legtöbb helyzetben az útnyilvántartás vezetése jobb alternatívákat nyújt, mint az átalányadó, akadnak olyanok, akik nem döntöttek még egy útnyilvántartó program mellett sem. 

Mindezt annak ellenére, hogy a szoftver képes levenni a vállunkról a dokumentációval járó terheket, miközben a büntetések miatt sem kell többé tartanunk.

Mire jó az útnyilvántartás?

Mivel még mindig sokan választják az egyszerűbb(nek tűnő) átalányadózást az útnyilvántartás vezetése helyett, érdemes megvilágítani, hogy miért éri meg ezzel foglalkozni? Míg az előbbivel 50%-os lízing ÁFA visszaigénylésére van lehetőség, addig az utóbbi akár 90-100%-ra is lehetőséget kínál a megfelelő feltételek fennállása esetén.

Ez már abszolút az a különbség, ami rábír minket arra, hogy kicsit közelebbről is utánajárjunk a dolognak.

Nem mindegy, hogyan csináljuk!

Persze végülis vezethetjük kis noteszben is a nélkülözhetetlen adatokat, avagy eggyel modernebb megoldást választva dönthetünk az Excel táblázatban való dokumentálás mellett, mindez azonban rengeteg időt és energiát fog igényelni tőlünk. 

Valójában olyan sokat, hogy nem lesz könnyű megérteni, hogy miért éri meg mindez nekünk. Azonban rögtön másképp fest a képlet, ha az elavult megoldások helyett a RoadRecord útnyilvántartó programját választjuk, amellyel letehetjük a felesleges terheket.

Mit tud az útnyilvántartó program?

Az analóg, illetve nem erre a feladatra fejlesztett megoldások rengeteg időt és energiát elvesznek, ugyanakkor nem ez az egyetlen gond velük. A másik komoly probléma ugyanis az, hogy a hibázás lehetősége is óriásira nő. Az útnyilvántartó szoftver azonban képes automatikusan, a háttérből összegyűjteni a szükséges adatokat, anélkül, hogy ez extra erőfeszítéseket igényelne a részünkről.

A hónap végén is nagyjából mindössze 7 percre lesz szükségünk ahhoz, hogy a számítógépen keresztül véglegesíthessük, végül kinyomtathassuk az ÁFA visszaigényléséhez elengedhetetlen dokumentumot, amellyel – megfelelő feltételek mellett – akár 90-100%-os lízing ÁFÁ-t is visszakaphatunk.

A program kiemelt előnye, hogy teljes mértékben NAV-álló, azaz egy esetleges ellenőrzés esetén sem lesz félnivalónk. A nyugalmunkat az biztosítja, hogy a szoftver 70 különböző logikai ütközést megvizsgál, amelynek köszönhetően képes kiszűrni a gondot okozó hibákat.

Emellett számos egyéb funkció szolgálja a kényelmünket. Többek között a Google-ból elérhető helyadatok, a visszamenőleg is kiállítható útnyilvántartás opciója, a beépített súgó, a partnerek adatainak importálása, az elszámolható üzemanyagárak, valamint a korrekciók elszámolása. Az útvonalakra vonatkozó javaslatok is hatalmas segítséget jelentenek a gördülékeny szerkesztéshez. 

Végső soron az útnyilvántartó program alkalmazásával gyerekjáték megbízható dokumentumot létrehozni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.