Bíróság elé állt az az erdőkertesi férfi, aki január végén késsel támadott rá két rendőrre. V. László éveken át bántalmazta menyasszonyát, aki feljelentette a férfit. Most emiatt az ügy miatt ítélték el.

A rendőrök megkéselése miatt letartóztatott erdőkertesi férfi éveken át bántalmazta a menyasszonyát: emiatt most jogerősen 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönt kapott, mert az ügyészség fellebbezésének elmaradása miatt súlyosabb büntetésre nem volt lehetőség. A férfi arról győzködte a bíróságot, hogy a titkosszolgálat rabolta el a menyasszonyát – írja az Index.

V. László korábbi ügyeiről a BudaPestkornyeke.hu cikkeit ide kattintva tudod elolvasni.

Élettársát miatta rúgták ki munkahelyéről

V. László és az áldozat nagyjából 12 évig éltek élettársakként Erdőkertesen, 2005 és 2016 között. A nő az Alkotmányvédelmi hivatalnál dolgozott, amíg el nem veszítette a munkáját azért, mert az élettársáról, V. Lászlóról kimondták, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A bíróság által megállapítottak szerint a kapcsolat alatt V. uralkodott az áldozata felett, utasítgatta, ellenőrizte, szinte mindenhova kísérte. Előfordult, hogy trágár, fenyegető telefonos üzenetet küldött neki, és többször fizikailag bántalmazta is.

Az áldozat 2016 november 28-án elhagyta a férfit, és feljelentette a rendőrségen, eredetileg emberölési kísérlet szerepelt a feljelentésében.

V. László teljes felmentésért harcoltak

V., aki kitartóan tagadta a bűnösségét, az utolsó szó jogán azt bizonygatta, hogy a menyasszonyát az Alkotmányvédelmi Hivatalnál zaklatták szexuálisan, és ezzel függ össze ez az eljárás most őellene, a nő volt főnökei állnak a háttérben, folyamatosan a titkosszolgálat irányítja ezt az eljárást.

Az Index szerint V. és az ügyvédje, László Péter András egyébként a teljes felmentésre ment rá. A védekezés egyik alapállítása az volt, hogy a menyasszony minden előjel és búcsú nélkül, egyik pillanatról a másikra egyszer csak elérhetetlenné vált V. számára 2016. november 28-án. A védelem szerint nem történt fizikai bántalmazás, és ezt az állítást például azzal próbálták megtámogatni, hogy nem készült látlelelet, ami bizonyítana testi sértést.

Akkor megy börtönbe, ha a rendőrtámadás miatt is elítélik

Az üggyel a Gödöllői Járásbíróság foglalkozott első fokon, a tavaly május 30-i ítéletben – bár V. már akkor is tagadott – kimondták, hogy bűnös kapcsolati erőszakban, amelyet testi sértésekkel és becsületsértéssel is elkövetett. Enyhítő körülményt sem találtak akkor. 

Első fokon ugyanakkor nem küldték V.-t rögtön rács mögé, 1 év 8 hónap börtönt kapott, de felfüggesztettve 3 év próbaidőre. A Gödöllői Járásbíróság akkor úgy rendelkezett, hogy erre a 3 évre pártfogó felügyelet alá kerüljön, és hogy tartsa magát távol a nőtől. Ne menjen se a lakása, se a munkahelye közelébe, és telefonon, neten se keresse. Az ítéletbe az ügyészség belenyugodott volna, de V. László meg az ügyvédje fellebbezett, ezért jutott el az ügy másodfokra.

Ha V.-t jogerősen elítélik a rendőrök elleni támadás miatt, a bántalmazási ügyben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés is végrehajthatóvá válik. Ugyanez történik akkor, ha nem tartja be a próbaidő alatt a szabályokat, például megpróbál kapcsolatban lépni a volt menyasszonyával.

Kiemelt kép: a késelés utáni helyszínelés Erdőkertesen – Forrás: Police.hu