Site icon LikeNews

BBC: Magyarországon valami nincs rendben

A LikeNews.hu hírportál is már több ízben beszámolt róla, hogy gőzerővel oltják a lakosságot Magyarországon, ennek ellenére valamiért a korona-halálozások számában mégis világelsők között vagyunk.

Több mint 22 ezer halott

Itthon eddig több mint 22 ezer fő hunyt el a betegség szövődményei miatt, a harmadik hullám pedig még mindig napi szinten szedi az áldozatait, elmúlt 24 órában is 170 ember halt meg, bár a fertőzöttek száma jelentősen lecsökkent, csupán 1890 új esetet regisztráltak. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Valami nem stimmel

A  BBC szerint azonban valami nagyon nem stimmel Magyarországon, a ragály csúcsra jár egész Kelet-Európában, különösen Magyarországon, pedig a lakosság már több mint egyötöde megkapta a vakcinát.

Túl sok a halott

Mint írják különösen sokan halnak meg azok közül, akik lélegeztetőgépre szorulnak, nem beszélve arról, milyen sűrűn fordulnak elő rákos és szívmegbetegedések. Noha a magyar kormány döbbenetes mennyiségben vett készülékeket, egész pontosan 16 ezer darabot azok megmentésére, akiknek a fertőzés miatt leáll a tüdejük, de nincs aki működtesse ezeket a berendezéseket.

Kevés az orvos

Mindeközben viszont hiányzik az orvosok egynegyede és a nővérek 30 százaléka, főként, mert áttelepültek nyugatra. Ötezren a múlt hónapban az új egészségügyi munkaszerződések miatt mondtak fel.

Oltási front

A BBC írása szerint azonban oltási fronton már vigasztalóbb a magyar helyzet: Orbán sikeresen hazardírozott az orosz és kínai szerek beszerzésével, miközben sok európai országnak gondot okoznak az akadozó szállítások. szemlézi a lap írását a Pécsi STOP.

A keleti vakcinák

A lap azt is írja, hogy sok magyar elutasította a Kínából érkező oltóanyagot, de azután meggondolta magát, amikor felajánlották neki. Ahol pedig a szükségesnél több szer érkezett az állomásokra, ott a személyzet barátai és rokonai elkapkodták a felesleget.

Az elmúlt 24 óra adatai

Magyarországon egyébként valóban folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 432 313 fő, közülük 922 886 fő már a második oltását is megkapta. Mindeközben 1890 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 691 743 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, írja a koronavírus tájékoztató portál.

Meghalt 170 ember

Elhunyt 170 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 098 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 418 568 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 251 077 főre emelkedett. 12 007 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1440-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltás a húsvéti ünnepek alatt is folyamatos volt. Magyarország Európában kiemelkedően teljesít, hazánk a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 24,2%-a már kapott oltást, szemben az uniós 12,7%-os átlaggal.

A bűvös 2,5 millió

A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 85%-a már megkapta az oltást. Szombattól Budapesten a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett már a szakrendelőket is bevonták az oltásba, a kijelölt 18 szakrendelőben ma is oltják a fővárosi háziorvosok által szervezett regisztráltakat. A beoltottak száma rövidesen eléri a 2,5 milliót, ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében megkezdődik a lépcsőzetes újraindítás.

A fenti kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe. 

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Árvai Károly

Exit mobile version