Európa szerte problémát észleltek a facebookos alkalmazással. A messenger üzenetek késve vagy egyáltalán meg se érkeznek.

Több olvasónk is jelezte a hibát

Több olvasónk is jelezte a hibát és arról tájékoztattak minket, hogy már órák óta sikertelenül próbálják használni az alkalmazást.

Kiterjedt hibáról van szó

Hvg.hu azt írja, az online szolgáltatások állapotát nyomon követő DownDetector szerint a hiba kiterjedt: Magyarország mellett Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban, Belgiumban, Francia- és Horvátországban, továbbá Egyesült Királyság, Görögország és Románia területén is probléma van most a szoftver működésével.

Késve vagy meg se érkeznek az üzenetek

A panaszok alapján a megírt szövegek csak késve, vagy egyáltalán nem mennek el a szolgáltatás asztali (böngészős) felületén. Így aztán van, hogy nem is érkeznek meg a címzetthez. A mobilon valamivel jobb a helyzet, de ott is késés tapasztalható.

A hiba forrása egyelőre ismeretlen

A hiba forrása ismeretlen, de korábban jelezte a Facebook, hogy felfedeztek egy biztonsági rést a rendszeren, vélhetően ennek javítása miatt tapasztalhatók a fennakadások.

Van, aki már bejelentkezni sem tud

Mi egyelőre csak azt tapasztaljuk, hogy késve érkeznek meg az üzenetek, illetve a mieink is késve érnek célba, de van olyan olvasónk, aki már be sem tud jelentkezni az alkalmazásba.

Már minden kontinensről érkezett bejelentés

Downdetector alapján már szerda este fél 10 körül akadozott a rendszer, de csütörtök délre szinte minden kontinensről érkezett bejelentés.

Több ezren jelezték, hogy probléma van

Már több mint 1400-an jelezték az oldalon, hogy problémák vannak az alkalmazással, a legtöbben Európából. A térkép alapján Párizst és Varsót érinti a legsúlyosabban a leállás, de több nagyvárosból is jelezték már, hogy gond van, többek között a Fülöp-szigetekről, illetve Japánból is, írja a Telex.

Második legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás

Statista szerint a Messenger a második legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás a szintén a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp után. Októberben 1,3 milliárd felhasználó küldött és fogadott üzeneteket a Messengeren.

Frissítés!

Időközben több olvasónk is jelezte, hogy a probléma az Instagramon is észlelhető, az üzenetek bár a telefon főképernyőjén felugranak, de az alkalmazáson belül már nem látszanak. A kimenő üzenetek pedig nem mennek el.

Kiemelt kép: Illusztráció