Az Országgyűlés ma kivételes eljárásban tárgyal az elhunyt olimpiai érmes sportolók özvegyeinek járó életjáradék növeléséről.

Az ülésnap reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, elsőként arról a javaslatról tárgyalnak, amelynek célja, hogy méltó gondoskodást nyújtson a tragikusan elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor gyermekeinek.

A nap további részében szintén kivételes eljárásban tárgyalnak igazgatási tárgyú változtatásokról, valamint általános vitát rendeznek az Állami Számvevőszék 2019-es tevékenységéről szóló beszámolóról.

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, életének 48. évében, súlyos betegség után június 18-án hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya – közölte a Magyar Vízilabda Szövetség.

Benedek Tiborról régóta ismert volt az uszodákban, hogy beteg. A vízilabdában elért eredményei, a civil életben is példamutató magatartása, illetőleg szerető családapai szerepe folytán viszont senki nem beszélt erről. Még akkor sem, amikor május elején bejelentette: végleg visszavonul imádott sportágától.

Benedek július 12-én töltötte volna be a 48. életévét, a családnak azonban nem volt ideje születésnapi összejövetelen gondolkodni. Minden energiájukat felemésztette a szerettük betegsége.

Bár ijesztő diagnózist kaptak, bíztak a gyógyulásban, az elmúlt hónapokban több kezelésen is átesett kiváló sportoló kivételes fizikuma és küzdőképessége reményt adott: talán Tibor legyőzi a legyőzhetetlent is.

Azon a hajnalon azonban minden remény szertefoszlott. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi Sándor utcai kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében az olimpikon.

Kiemelt kép: Benendek Tibor