A tatabányai kórház betegápolójaként dolgozott az a 41 éves férfi, aki pénteken hunyt el koronavírusban. A Szent Borbála Kórházban sorozatokat a megbetegedések, az egyik osztályukon zárlatot rendeltek el.

Betegápolóként dolgozott a tatabányai Szent Borbála Kórházban az 41 éves férfi, akinek halálához hozzájárulhatott a koronavírus-fertőzés is. Az Index megkereste a kórház sajtószóvivőjét, aki szombaton kora délután nem tudta megerősíteni az információt, és azt mondta leghamarabb hétfőn tudnak foglalkozni a kérdéssel. 

A betegápoló felesége viszont az Indexnek megerősítette, hogy férjéről van szó. Elmondta, hogy amint párja produkálta a tüneteket, nem dolgozott, és külön is költöztek. A férfit a székesfehérvári kórházban kezelték, ott is halt meg.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szombati tájékoztatóján annyit közölt, hogy a 41 éves férfi baktérium okozta vérmérgezésben szenvedett, amit egy bélgyulladásra vezettek vissza. 

Zárlatot rendeltek el az egyik osztályon

A LikeNews.hu a napokban írt arról, hogy a tatabányai kórház egyik osztályán zárlatot rendeltek el, mert sorozatosak a koronavírus fertőzések. Akkor 14 dolgozó kapta el a vírust. A részleteket ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Árvai Károly