Több ezer ember kaphatott tegnap e-mailt arról, hogy szombaton belépője van a Bagossy Brothers Company július 16-i, mai koncertjére a Budapest Parkban. Sokan azon gondolkodtak, mikor vettek jegyet erre az eseményre? Vélhetően sokan keresték a szervezőket, akik rádöbbentek: elképesztő hülyeséget csináltak. Olyan embereknek küldtek ki emlékeztetőt, akik az egy évvel ezelőtti Bagossy koncertre vettek jegyet, nem pedig a mostanira.

Te is jegyet váltottál

„Mivel te is jegyet váltottál a Bagossy Brothers Company július 16-i koncertjére, összeszedtünk néhány fontos információt a jegyeiddel kapcsolatban, illetve a kényelmesebb beléptetés érdekében.” – áll abban a levélben, amit a Budapest Park küldött ki vélhetően több ezer embernek. Azt is írják, hogy a magyar kormány a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos intézkedéseket eltörölte, így – a jelenlegi rendelkezések alapján – a Budapest Park rendezvényei is védettségi igazolvány nélkül látogathatók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

18 órakor lesz kapunyitás. Mi van?

A levélben tájékoztatnak, hogy 18 órakor lesz a kapunyitás, ki lesz az előzenekar, hogyan lehet visszaváltható pohárhoz jutni és azt is leírják, hogy semmilyen élelmiszer vagy ital nem vihető be a Budapest Park területére. Ezt követően már csak a gondolkodás maradt, hogy „mikor vettem erre jegyet és hol van a jegy?” – írta egy olvasónk, aki levelet kapott a szervezőktől.

Rádöbbent a valóságra

Olvasónk elmondása szerint ő valóban elgondolkodott azon, hogy vett-e jegyet és az hol lehet. Átkutatta a mélfiókját, de semmit sem talált. Rádöbbent, hogy a tavalyi Bagossy koncertre jegyet váltóknak küldhették ki a mailt, így az nem a mai Bagossy koncertre szól.

Bocs, valójában nincs jegyed

Két óra elteltével valakinek leesett a tantusz a Budapest Parknál, hogy mekkora hülyeséget csináltak és egy újabb levelet küldtek ki annak a körnek, aki az előző levelüket kapta. Ebben ezt írják: „Egy technikai hiba miatt tévedésből a 2021-es Bagossy Brothers Company koncert jegyvásárlóinak is kiküldtünk egy tájékoztató levelet. Elnézést kérünk a hiba miatt, szeretnénk tisztázni, hogy a 2021-es koncertre vásárolt jegyek nem érvényesek a 2022.07.16-i rendezvényre.” A Budapest Park tehát elismerte a hibáját.

Emlékezetes koncert

A tavalyi Bagossy koncert sokak számára emlékezetes, hiszen a covid miatt másfél év csúszással rendezték meg. A lezárások miatt ugyanis majdnem egy évig semmilyen koncertet, vagy ahogy akkor az ország Cili nénije nevezte: zenés táncos rendezvényt sem lehetett tartani.

Az első teltházas koncert

„Ez az első teljesen teltházas koncertünk itt a Budapest Parkban” – mondta tavaly Bagossy Norbi, az együttes frontembere a koncert közben. Elképesztő bulit csináltak a srácok, 10 ezer ember tombolt a nézőtéren, minden számukat együtt üvöltötte velük a rengeteg ember. A nagy buliról videó is készült, ezt ebben a cikkünkben nézheted meg.

Jó érzés

„Biztosan jó érzés lehet 31 évesen azt látni, hogy tízezer ember énekli veled a saját dalaidat, azt amit te írtál” – hangzott el a mondat tavaly a Budapest Park egyik erkélyén a pultnál, közben pedig Bagossy Norbi énekelte a Maradj Így című slágerét a kifutón.

Áttörés

Bagossy Norbi most 32 éves, a testvérével, Lacival alapították a Bagossy Brothers Company zenekart Gyergyószentmiklóson még 2013-ban. Az áttörést a Van ez a hely című számuk hozta el 2016-ban, amely akkor több rádiós toplista előkelő helyén szerepelt. A számaik azóta is mindig toplistákra kerülnek.

Norbi, a poéta

Az együttes ezt követően önteni kezdte magából a slágereket. Az együttes egyik tagja úgy fogalmazott egy korábbi interjúban, hogy Norbi egy igazi poéta, költő. A dalszövegeket ő írja, a dallamokat gyakran megálmodja, azt ébredés után eldúdolja és mobillal rögzíti, amit tovább küldi Lacinak, a testvérének. Ő farag ezekből teljes zenét, majd együtt pofozzák tovább, míg össze nem áll a végleges szám.

A tehetség utat tör magának

A Budapest Park nézőterén 10 ezer ember fér el, a magyar zeneiparban nagy dolog, ha ekkora fizetőközönség előtt lép fel valaki. A Bagossy-srácok nem Való Világban, Megasztárban vagy X-Faktorban kerültek elő. Az ő esetük tipikus példája annak, hogy a tehetség utat tör magának, így akinek ma estére tényleg van jegye, biztosan jól érzi majd magát a koncertjükön. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bagossy koncert 2021-ben a Budapest Parkban – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu