Site icon LikeNews

Boldogság és az egészség két jóbarát! Elmondjuk, hogyan lehetsz könnyen boldog

A legújabb kutatások szerint a boldogság érzete roppant fontos az életünkben. Mindenki tudja, hogy a levertség, rosszkedv, hosszú távon valódi betegségeket okozhat. A pszichológusok szerint a pozitív gondolatok 50 %-ban csökkentik az érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét is, de még nagyon sok mindenre jó a boldogság. Csokorba szedtük hogyan, mikor lehetsz könnyen boldog és ennek a jó érzésnek milyen pozitív hatásai vannak.

A boldogság tanulható

A pozitív pszichológia kutatásai egyértelműen kimutatják, hogy a boldogság egy megtanulható, gyakorlással kifejleszthető képesség, amit bárki, bármikor képes elsajátítani. Napi rendszeres gyakorlással beépíthető a mindennapjainkba.

A boldogság meghosszabbítja az életet

A boldogság nemcsak egy jó érzés. Számos kutatás igazolja, hogy a boldogabb emberek egészségesebbek, és tovább élnek, mint boldogtalan társaik. A szorongás, depresszió, pesszimizmus napi gyakorlása betegséget és rövidebb életet eredményez. Lapozz tovább, mert elolvashatod, hogyan hat az egészségedre a boldogság.

A boldogság jót tesz az egészségnek

Optimista és pozitív érzelmek erős védelmet jelentenek az érrendszernek, megóvnak minket a szívbetegségtől, infarktustól, csökkentik a vérnyomást. Bizonyított tény, hogy a pozitív gondolatok 50 %-ban csökkentik az érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

A boldog emberek sikeresebbek

A legtöbb ember azt hiszi, akkor lesz boldog, ha sikeressé válik. Pszichológusok és ideggyógyászok kimutatták, a gyakorlatban pont fordítva működünk: a boldogság hozza az életünkbe a szerencsét és a sikerességet. Amikor pozitívak vagyunk, agyunk sokkal jobban motivált a kreativitásra, energikussá, produktívvá válunk.

A boldog emberek szerencsésebbek

Bizonyított tény, hogy a boldog emberek szerencsésebbek, hiszen aki pozitívan gondolkodik és optimista, a kevésbé pozitív életeseményekben is meglátja a jót. Minél több életeseményben érezzük a pozitivitást, annál többször vonzhatjuk be a váratlan pozitív életeseményt, amit úgy hívunk: szerencse. Lapozz tovább, hogy megtudd a házas emberek miért boldogabbak.

A házas emberek boldogabbak

A házasság megvéd minket a boldogtalanságtól, állítják a legfrissebb kutatások. Minden család a saját egyéni érzésvilágában közvetíti tagjainak a boldogságot. Ez az egyedi boldogságra való képesség, a kutatások szerint jóval alacsonyabb a gyermektelen és/vagy elvált családoknál. Párban lenni, családban lenni, viszont minden szempontból pozitív kihatással van mindennapjainkra, élettanilag is.

A boldog emberek elégedettebbek a munkájukkal

A boldog emberek pozitívabban látják jelenüket, ez az érzés megteremti azt, hogy szélesebb persepktívában tekintsenek rá lehetőségeikre. A boldog emberek könnyebben elérik céljaikat, hiszen az élettől kapott feladatokra azonnal megoldásokat keresnek kifogások helyett. Így nem csoda, hogy a boldog emberek elégedettebbek munkájukkal és sikeresebben teljesítik az elvárásokat.

Az emberek boldogabbak reggelente

Kutatások bizonyítják, napunk legboldogabb pillanata az ébredés utáni időszak, amit még ágyban nyújtózva töltünk el. Kutatók kimutatták, ez a boldogság pillanat összefüggésben van relaxáltságunkkal, és a reggeli napfénnyel. Aki tudatosan gyakorolja a pozitív gondolkodást ébredés után, annak garantáltan boldogabb lesz a napja is.

A hála gyakorlása boldogabb élet kulcsa

Amikor hálásak vagyunk, jobban szerethetőek leszünk, és jobban befogadóak az élet adta örömökre. A hála napi szintű gyakorlása, segít pozitívan látni mindennapjainkat, segít csökkenteni a stressz okozta feszültséget. A hála gyakorlása stresszoldó, optimizmust erősítő hatékony folyamat. Légy hálás, hogy hálálkodhatsz!

A zene boldoggá tesz!

A zene, és azon belül is a vidám és pozitív zene, fantasztikus hatással van nemcsak kedélyállapotunkra, hanem boldogságszintünkre is. Az örömzene magas szinten harmonizál, energetizál, és elősegíti a boldogság hormonok termelődését. Keress pozitív zenéket és az egész belső világod fényre derül!

Jobb adni, mint kapni!

Az adásban rejlenek az élet legszebb pillanatai. Amikor másoknak adunk, az agyukban aktiválódik az öröm, a hit és a szocializációs képesség. A segítőkészség, adás képessége beindítja agyunkban a Bétaendorfin termelést, ami boldoggá tesz minket és partnerünket is egyaránt.

A boldogság ragályos

Ha kapcsolódsz boldog emberekkel, te is boldogabbá válsz. Bizonyított tény, hogy ha boldog, életigenlő emberekkel tartod a kapcsolatot, az 15%-al növeli a te boldogságodat, de az is boldogságnövelő, ha ismeretlen emberekkel találkozol.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version