A korábbi válogatott labdarúgó, P. József zsarolhatta meg a szexvideóval Borkai Zsoltot. Az eset kapcsán két prostituáltat is előállítottak.

Egy volt focistát gyanúsítanak azzal, hogy kiszivárogtatta Győr korábbi polgármesteréről készült szexvideót.

A videó az önkormányzati választások előtt került fel az internetre, amelyen jól látszik, hogy Borkai Zsolt barátaival és több prostituálttal szórakozik egy horvátországi luxushajón, majd a  politikus az egyik prostituálttal szexuális kapcsolatot is létesít. Az orgiáról készült felvételt Az ördög ügyvédje című blog tette közzé az egyik legnagyobb pornóoldalon, majd egy közösségi oldalon, ahol aztán számos, a közpénzek győri felhasználásával kapcsolatos, bűncselekményekre, valamint kábítószer használatára utaló információk láttak napvilágot.

A volt focista, P. József ügyvédje megerősítette a Nemzeti Sport online információit, de ügyfele egyelőre nem kíván nyilatkozni.

A Magyar Nemzet azt írja, hétfőn zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt több személyt is előállítottak. A Nemzeti Sport úgy tudja, köztük van a korábbi válogatott labdarúgó, P. József is. A sportlap szerint az eljárás összefügg a Borkai Zsoltról készült erotikus felvételekkel, amelyek hatására a választások után lemondott polgármesteri posztjáról Győr első embere, az olimpiai bajnok tornász. Borkait hónapokkal ezelőtt kereste meg P. József, s közölte vele, kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban semmi sem lett, helyette nyomozás indult.

A hétfőn előállítottak között van két, prostituáltként dolgozó nő is.  A Marina Part Lakóparkból elvitt örömlányokat őrizetbe vették, és a hatóságok indítványozzák letartóztatásukat.

A két őrizetbe vett, a hírek szerint politikus és üzletember kuncsaftokat is kiszolgáló magyar prostituált azonban, hasonlóan az ugyancsak előállított focistához, zsarolással is megpróbálkozott, ám a nyomozás érdekei miatt egyelőre nem tudható, hogy kit zsarolhattak meg.

A hajón szolgáltatást nyújtó két magyar és még további három horvát nő, valamint a horvát luxushajó üzemeltetőjének a szerepét a horvát hatóságok is vizsgálják, mivel ott teljes egészében büntetendő a prostitúció.

Borkai Zsoltot október 13-án újra Győr polgármesterének választották. A választások után kilépett a Fideszből, majd lemondott polgármesterségéről is.

Kiemelt kép: youtube.com