Korábban kisgyermekét és feleségét is elveszítette az a férfi, akit a napokban a zebrán gázolt halálra egy autós Ózdon. Péter azért költözött a borsodi városba, hogy elfelejtse a családi tragédiát.

Zebrán gázolták el

Október 28-án este a férfi hazafelé sietett a testvéréhez, amikor a dübörgő motorral érkező kocsi elgázolt Ózdon, a Munkás úton.  Lakatos Péter a zebrán ment át, amikor a Volkswagen Passat elütötte.

Legalább 80 km/h haladt

Az autó eleje teljesen összeroncsolódott, a szélvédő betört. A 19 éves sofőr legalább 80 km/órával hajtott. Az áldozatot a mentő még kórházba szállította, ott azonban már nem tudták megmenteni az életét.

Nem messze az otthonától történt a baleset

Péter a testvérénél lakott, a ház pár száz méterre van a baleset helyszínétől.

„Reggel kaptuk a hírt, hogy a testvérem meghalt. Én mindennap Budapestre járok dolgozni, így csak este tudom megnézni, pontosan hol ütötte el ez a felelőtlen ember Pétert. Amióta megtudtam, sokkban vagyok, felfoghatatlan számomra, hogy meghalt” – mondta a Blikknek az áldozat testvére.

A testvér összetört

„Ő volt a világ legrendesebb embere, ha volt egy falat kenyere, biztos, hogy a felét odaadta annak, aki kérte. Ózdon mindenki ismerte és szerette őt, az egész város gyászolja szegényt. Egyszerűen nem értem, hogy a gázoló miért nem állt meg a zebránál, főleg, ha látta, hogy valaki éppen átmegy. Borzasztó lesz az életem Péter nélkül, már most nagyon hiányzik” – mondta sírva László.

Meghalt a családja

Péter nagyon nehéz éveket tudhat maga mögött, azért is költözött szabolcsi otthonából a testvéréhez Ózdra. A férfi korábban elvesztette a nejét és a gyermeküket is: a baba rövid ideig élt, és az anyának sem volt segítség már. A fájó emlékek elől menekült Péter, aki a borzalmak után megpróbálta összeszedni magát. Rengeteget dolgozott, almát szedni járt Egerbe, Hevesbe.

Elvakította valami a sofőrt

A Blikk úgy tudja, a gázoló nem messze Ózdtól egy apró településen él. A helybéliek szerint normális családból származik, katonának állt, eddig vele sem volt különösebb probléma. Azt állítják, elvakította valami, ezért nem látta meg Pétert a zebrán.  De hogy az átkelőhöz miért nyolcvannal érkezett, arra nem tudtak választ adni.

Nem versenyzett senkivel

A városban elterjedt, hogy a gázoló versenyzett egy másik autóval, ezért történt a tragédia. A lapnak a  rendőrség határozottan cáfolta ezt a feltételezést. A sofőr szabadlábon védekezhet. Az eset körülményeit a rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Kiemelt kép: a baleset okozó autó – Forrás: Facebook/Balesetinfo/Agria Tv