Botrányos körülmények közt zajlik a győri közgyűlés alakuló ülése. Borkai Zsoltra tűntetők próbálják rátörni az ajtót, miközben a Városháza Dísztermében ülésezik a testület.

Csütörtökön délután tartja alakuló ülését a frissen megválasztott győri képviselőtestület. Az ülés azonban nem zajlik zökkenőmentesen. Több száz tűntetők próbálnak bejutni abba a terembe, ahol Borkai Zsolt leteszi a polgármesteri esküjét. A Városháza Dísztermének az ajtaját azonban kulcsra zárták, így senki se ki, se be nem tud menni.

Borkai Zsoltról egy hónapja került nyilvánosságra egy videófelvétel, amelyen jól látszik, egy adriai luxushajón prostituáltakkal szórakozik. A polgármester közben nemcsak szex, hanem korrupciós botrányba is keveredett.

A botrányos videó után Győr polgármestere nem lépett vissza, pár száz szavazattal megnyerte az önkormányzati választást.

Azóta semmilyen nyilvános rendezvényen nem jelent meg, nem ad interjút. Szerdán jelentette Borkai, hogy a csütörtöki alakuló ülés után lemond tisztségéről.

A most zajló közgyűlés ideje alatt több száz tüntető vonult be a győri Városházára, mivel a törvényi előírások szerint a közgyűlések mindenki számára nyilvánosak. Azonban a Városháza Dísztermébe a megválasztott politikusokon kívül senkit nem engedtek be. A tiltakozók a folyosón várakoznak, hogy szembe tudjanak nézni Borkai Zsolttal és feltegyék neki kérdéseiket. A helyszínen megjelent több ellenzéki országgyűlési képviselő. Miközben nagy erőkkel ellepték az épületet a rendőrök is.

Kiemelt kép: