Németországban egy honi úszóedző pénzért árulta, majd el is adta Hosszú Katinka részletesen kidolgozott edzéstervét. Ezek az információk a Blikkhez jutottak el. Az edzésterv egyébként az úszó szellemi terméke.

Saját maga készíti el

Hosszú Katinka az edzéstervét saját maga készíti el, tehát a most eladott edzésterv is teljes mértékben az ő szellemi terméke. Az úszónő korábban volt férje, Shane Tusup segítségével, később pedig a saját terveivel lett legendás sportoló. Katinka a riói olimpián három arany érmet szerzett, valamint az elmúlt években kilenc világbajnoki és tizennégy Eb-első helyet is a magáénak tudhat. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hatalmas kárt okozott

A külföldön és itthon is ismert magyar edző 50 ezer euróért, azaz 18 millió forintért adta el Hosszú módszereit, ám egyelőre nem tudni, hogy a tréner a dokumentumokhoz miképpen jutott hozzá, ám mivel felbecsülhetetlen értékűek, így igen csak nagy kárt okozott az eladásukkal Hosszú Katinkának – tudta meg a Blikk.

Hosszú nem reagált

A lap kereste a magyar úszónő menedzsmentjét is, ám nem reagálták az üggyel kapcsolatban, de Hosszú Katinka korábban elmondta, hogy évtizedes munkája van a terv kidolgozásában. „Minden harminc esztendő körüli úszó tudja már, mit és hogyan kellene edzenie. Amit magamnak kitalálok, az brutálisabb, mint amit bárki más fel merne írni a papírra” – nyilatkozta korábban Hosszú Katinka az Indexnek.

Ezt mondta Verrasztó Zoltán

Verrasztó Zoltán, korábbi úszó a Blikknek elmondta, hogy valóban hatalmas veszteség érte Katinkát, így,hogy az edzéstervét a hátha mögött értékesítették. „Egy háromszoros olimpiai bajnok úszó felkészülési terve vagyonokat érhet. Gondoljunk csak bele, ha valaki kitalál valami újat, valami jobbat, mint a megszokott, azzal rengeteget lehet nyerni. Akár több év előnyét is semmissé lehet tenni” – mondta az egykori Európa-bajnok úszó.

Van, ahol rengeteg pénzt fizetnek

A korábbi úszó a napilapnak arról is beszélt, hogy vannak olyan országok, ahol az ifitrénerek nagyjából 1,4-1,8 millió forint körüli összeget is elkérnek azért, hogy kidolgozzanak egy edzéstervet egy fiatal sportoló számára, ám nincs rá garancia, hogy a módszerek beválnak, de a szülők mégis hatalmas összeget kifizetnek.

Kérhetne kártérítést

A Blikk úgy tudja, hogy Hosszú Katinka nem szándékozik beperelni a trénert, aki áruba bocsájtotta az edzéstervét, de a lap által megkérdezett ügyvéd, Dr. Györei Péter szerint simán követelhetne kártérítést. „Szellemi tulajdon megsértéséért követelhet kártérítést polgári úton. Akár több tízmillió forintot” – jelentette ki a szakember.

A legnagyobb kémbotrány

2007-ben történt a sportvilág talán legnagyobb kémbotránya, amikor napvilágot látott, hogy a McLaren Forma-1-es csapata ellopta a Ferrari terveit. Az ügy kirobbanása után 100 millió eurót, azaz 36 milliárd forintot kellett fizetniük büntetésként, valamint kizárták őket a konstruktőri világbajnokságból.

Áder Jánossal beszélgetett

Környezettudatosságról, a koronavírus-járvány hatásairól és az olimpiai felkészülésről is beszélgetett Áder János köztársasági elnök Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóval Kék Bolygó című podcastjának nemrégiben közzétett adásában.

A koronavírusról is beszélt

A koronavírus-járványról szólva az úszó aggasztónak nevezte azt a tavalyi időszakot, amikor elkezdtek kiesni a versenyek, hiszen ezek a felkészülésében fontos szerepet játszanak. Beszélgettek a fiatal generációra jellemző, a bezártság okozta türelmetlenségről is: Áder János ennek kapcsán a nagyszülők, dédszülők generációját hozta ellenpéldaként, akik világháborúkat, válságokat, spanyolnátha járványt éltek túl, viseltek türelmesen.

Megkapta a Pfizer vakcina első adagját

Hosszú Katinka a védőoltások mellett is hallatta a hangját: úgy gondolja, hogy “ami a magyar hatóságok szerint jó, az jó”. Elmondta, hogy mivel Magyarországon az olimpiára készülő sportolókat is beoltják, már ő is megkapta az első adag Pfizer-vakcinát.

Az olimpiáról is beszélt

Az olimpiai szereplésről szólva – amit még megelőz májusban a budapesti Európa-bajnokság – megjegyezte: több olimpiai “A” szintje van, de nem indul minden számban. A két vegyes szinte biztos, a többit a felkészüléstől függően dönti majd el. Mivel a járvány miatt jóval kevesebb a verseny, a mezőnyt – “ki hogy áll” – sem lehet annyira látni – mondta Hosszú Katinka. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Hosszú Katinka, Youtube-videó