Rablótámadás áldozata lett vasárnap éjjel egy magyar nő Nigériában. A dunaújvárosi K. Bernadett a helyszínen meghalt, férjének a hírek szerint szerint sikerült megmenekülnie.

Megöltek egy magyar származású nőt lagosi otthonában. K. Bernadettre egy villanyszerelő és a vele érkező férfi támadt rá, úgy tudni, a nőt kirabolták, savat itattak vele és megfojtották. Más értesülések szerint leszúrták – írja a 112Press.

Bernadett kameruni férjét, a közigazgatási diplomával rendelkező Gildas Tohouót, aki a nemzetközi MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég nigériai igazgatója, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A tettesek közül a villanyszerelőt ismerte a férj, ezért engedte be társával együtt az otthonába. Az elkövetők ezután két külön helyiségbe zárták a férfit és feleségét, ezt követően a dunaújvárosi K. Bernadettet arra kényszerítették, hogy adja át a pénzüket és bankkártyáikat, majd savat itattak vele és megfojtották. Más információk szerint Bernadettet és a férjét is késsel szúrták meg.

Miután a nő meghalt, a férfival is savat akartak itatni a tettesek, ám neki még sikerült ezt megelőzően segélykérő üzenetet küldenie valakinek, aki értesítette a hatóságokat. A rendőrök a helyszínen elfogták a rablógyilkosokat.

K. Bernadett három gyermek édesanyja volt.

Kiemelt kép: illusztráció