Mintegy 180 helyszínre kellett kivonulniuk az ország 14 megyéjében a tűzoltóknak a péntek éjszakai vihar miatt – közölte Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szombaton az MTI-vel.

A szóvivő elmondta, főként az elöntött pincék, illetve lakóingatlanok adtak munkát kollégáinak, de elakadt jármű és fakidőlés miatt is be kellett avatkozniuk.

A legtöbb káreset Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében történt péntek éjfélig. Van ahol még most is dolgoznak a tűzoltók – fűzte hozzá.

A megáradt Szinva patak Miskolcon:

A megáradt Szinva patak nem sokkal ezelőtt Miskolcon!A fotót köszönjük ‎SzakosZoltán SznagyikKatalin‎nak!Közzétette: Met Hír – 2020. június 26., péntek

A katasztrófavédelem közölte azt is, az éjszakai esőzések után sorra érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába.

Egerben és környékén eddig több mint negyven esetben kérték a tűzoltók segítségét, elsősorban vízeltávolításhoz.

Időközben visszavonta a másodfokú riasztásokat a meteorológiai szolgálatAz Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban felhőszakadások veszélye miatt kiadott másodfokú riasztást, így Magyarország területén jelenleg nincs érvényben másodfokú (narancssárga) riasztás.

Visszavonta a másodfokú riasztásokat a meteorológiai szolgálatAz Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a…Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2020. június 26., péntek

Kiemelt kép: Illusztráció