Megkezdődött a VV Fanni-ügyének tárgyalása. A vádlott tagad,  miközben állítólag cellatársának elárulta, hogy hol lehet a holttest.

Tagadta bűnösségét a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. László az ügy keddi, a Fővárosi Törvényszéken megtartott előkészítő tárgyalásán. A vádlott azt állította, ő csak segített a magatehetetlen állapotba került sértettnek, ezért láthatták a karjában és ezért került a kocsijába. A nő bepezsgőzött és túlszívta magát, ezért egy közös ismerősük kérésére problémamegoldó emberekhez vitte.

Blikk azt írja,  az ügyésznő elmondta, hogy időközben kaptak egy levelet a győri börtönből, amiben az áll, hogy a vádlott B. László elárulta volt cellatársának, R. Györgynek, hogy hova rejtette VV Fanni holttestét. Az ügyésznő indítványozta, hogy hallgassa meg a bíróság ezt az elítéltet is.

A vádlott ügyvédje több szakértő kirendelését is indítványozta, többek között informatikai szakértőt, hogy kiderüljön, milyen üzeneteket váltottak egymással. Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott 2017. november 20-án nyereségvágyból olyan súlyosan bántalmazta budapesti lakásán a prostituáltként dolgozó nőt, hogy a sértett meghalt, a holttestet a férfi a Dunába dobta.

Sok helyen keresték a holttestet

Novozánszki Fannit keresték már a Dunában, tavakban, Veszprém megyei erdőkben, sőt beszállt az ügybe az FBI egyik nyomozócsoportja is, amely a gyilkossággal gyanúsított férfi profilját elemezte. De ők is csak arra a megállapításra jutottak, hogy a holttest valószínűleg a Dunában vagy egy bányatóban lehet.

Ezt a verziót támasztja alá az is, hogy B. László a „vízihulla”, illetve „vízi holttest” kifejezésekre keresett rá két nappal a lány eltűnése után. Ez pont azon a napon volt, amikor a GPS-adatok szerint hosszabb időt töltött el Dunaújvárosnál a Duna-parton. De az is érdekelte, hogy melyik országgal nincs kiadatási megállapodása hazánknak. A Blikk korábban arról írt, hogy Belize-re keresett rá, arra az országra, amelyiknek semmilyen hivatalos kétoldalú kapcsolata nincs Magyarországgal. B. László a november 24-i elfogása előtt  többször is felkereste a rendőrség hivatalos oldalát, ahol elsősorban a nyilvános körözések érdekelték.

Ha B. László elismerte volna a gyilkosságot, és élt volna az alternatív ajánlattal, amit nem tett, akkor harmincéves börtönbüntetés várt volna rá.

A LikeNews.hu VV Fanni eltűnésével kapcsolatos cikkeit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: VV Fanni – Forrás: RTL klub