Az amerikai káposztasalátával, a coleslaw salival legelőször a KFC éttermekben lehetett találkozni. Aki megszerette, most könnyen elkészítheti otthon is.
A káposztát, a sárgarépát és a hagymát durván lereszeljük. Egy tálba rakjuk, jól megsózzuk, és 40 percet állni hagyjuk. Ezután vízzel átmossuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
Egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a tejszínt, a mézet, a frissen facsart citromlevet és az ecetes tormát. Sóval, borssal ízesítjük, valamint ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel.
Az így kapott majonézes keveréket összeforgatjuk a zöldségekkel, és még legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
- 2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
- 1/2 fej hagyma
- 1 ek só
- 8 ek majonéz
- 4 ek tejföl
- 4 ek tejszín (vagy tej)
- 2 ek méz
- 2 ek citromlé
- 1 mk ecetes torma
- 1 mk őrölt fehér bors
- 1/2 csokor petrezselyem