Az amerikai káposztasalátával, a coleslaw salival legelőször a KFC éttermekben lehetett találkozni. Aki megszerette, most könnyen elkészítheti otthon is.

A káposztát, a sárgarépát és a hagymát durván lereszeljük. Egy tálba rakjuk, jól megsózzuk, és 40 percet állni hagyjuk. Ezután vízzel átmossuk, majd alaposan kinyomkodjuk.

Egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a tejszínt, a mézet, a frissen facsart citromlevet és az ecetes tormát. Sóval, borssal ízesítjük, valamint ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított petrezselyemmel.

Az így kapott majonézes keveréket összeforgatjuk a zöldségekkel, és még legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.


Hozzávalók:

  1. 1 kisebb fej káposzta (kb. 70 dkg)
  2. 2 db közepes sárgarépa (kb. 20 dkg)
  3. 1/2 fej hagyma
  4. 1 ek só
  5. 8 ek majonéz
  6. 4 ek tejföl
  7. 4 ek tejszín (vagy tej)
  8. 2 ek méz
  9. 2 ek citromlé
  10. 1 mk ecetes torma
  11. 1 mk őrölt fehér bors
  12. 1/2 csokor petrezselyem
Köszönjük Mindmegette.hu!