Három ház udvarába dobott Molotov-koktélt egy pilisi férfi. Az 57 éves helyi lakos azzal védekezett, hogy azt hitte felesége az ingatlanokban tartózkodik, de azt előtte a tulajdonosok letagadják.

2020. szeptember 12-én 1 óra 30 perc körül az 57 éves férfi egy pilisi ház kocsibeállójában parkoló autóra dobott két, benzinnel töltött, meggyújtott kanócú üveget, amelyektől a jármű jobb első ajtaja kigyulladt.

Egy másik épület ablakára 3 óra 30 perc körül dobott be egy koktélos üveget, a párkány meggyulladt, a másik palackot az udvari szaletli mellé hajította. A két helyen keletkezett tűz nem terjedt tovább, sikerült időben eloltani.

A férfi a hazafelé vezető úton a maradék, benzinnel töltött üvegeitől is megszabadult. Egy harmadik ingatlan udvarára dobva azokat egy ott parkoló jármű utánfutója kapott lángra. A rongálások következtében több mint félmilliós kár keletkezett.

FRISS! A MÁV és a Volán járatain a rendőrség ellenőrzi a maszkviselést: aki nem takarja el az arcát, azt leszállítják

Az adatgyűjtés és tanúkutatás közben a tettesről összegyűjtött információmorzsák alapján a Monori Rendőrkapitányság egyik járőre emlékezett egy helyi férfire, akivel szemben korábban intézkedett.

Néhány perccel később rendőrautók fékeztek lakásánál. Az 57 éves helyi lakost elfogták, előállították. Kihallgatásán beismerte a bűncselekmények elkövetését, indoka szerint azt hitte, hogy felesége a kiválasztott ingatlanokban tartózkodik, csak az ott lakók átverik őt, amikor ezt letagadják, ezért okozott tüzet.

EZ IS ÉRDEKELHET! Karddal és vasvillával támadt egymásra két család Ráckevén: 20 ember ellen emeltek vádat

Otthonában kutatást tartottak, üres boros üvegeket, felszabdalt textíliákat, valamint egy 20 literes marmonkannából benzint foglaltak le.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta letartóztatott férfivel szemben rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Kiemelt és belső kép: helyszíni felvételek – Forrás: police.hu