Bár beszédközpontja kevésbé sérült, mégis csak akadozva tud beszélni Sas József. A nagy nevettetőt a nap 24 órájában otthonában ápolják.

Idén márciusban Thaiföldön kétoldali sztrókon átesett Sas József a szerencsésebbek közé tartozik, már ami a kommunikációt illeti. Ha kicsit lassabban és szakaszosabban is, de emberfeletti akaraterejét és élni akarását bizonyítva ki tudja fejezni magát. A művész több mint fél évvel az életveszélyes egészségkárosodás után továbbra is rendszeres felügyeletre és szakszerű orvosi segítségre szorul, többek között fizikoterápiára és gyógytornára is.

„Nagyon gondosan vigyáznak az édesapámra. Misi min­den­nap két órát foglalkozik vele, rendszeresen dolgoztatja, fejleszti. Kiviszi a levegőre, beszélgetnek és lefürdeti. Szerencsére neki nem sérült olyan súlyosan a beszédközpontja, de az ápolóval beszélnie is kell, hogy jobb legyen az állapota. Heti háromszor jön a gyógytornász, aki tetőtől talpig átmozgatja, illetve egy kedves hölgy, aki felvigyáz rá, ha én vagy az édesanyám nem lennénk itthon” – mondta Sas József lánya a Borsnak

Sass József nagyon szeretne visszatérni a színpadra. Azt mondja, az orvosok is össze-vissza beszélnek, senki nem tud biztosat mondani arról, hogy sikerül-e olyan állapotba kerülnie, hogy még valaha szerepeljen.

A humorista nagy álma egy szilveszteri kabaré. Persze ő is tudja, hogy egy kétoldali sztrok nem játék. Viszont pár hét múlva megjelenik Sas Józsefről egy könyv, amelyet már alig vár a 80 éves művész.

Kiemelt kép: TV2