Megdöbbentő csalásra lett figyelmes a Blikk újság egyik olvasója! Egy német dokumentumfilm leplezett le egy hálózatot, ahol a csalók több ismert ember, köztük Kárász Róbert képeivel is visszaéltek, hogy pénzt csaljanak ki német nőktől.

Volt, aki 72 millió forintot utalt

A WDR csatorna készítette a filmet, ahol megszólaltak az áldozatok is, akike anyagilag és érzelmileg is megrövidítettek a csalók. Az egyik átvert nő több mint 200 ezer eurót, azaz 72 millió forintot utalt át, ami után akkora adósságokba keveredett, hogy az öngyilkosság is megfordult a fejében.

Az egyik nőt biztosan Kárász fotóival verték át

Egy másik nő, Meta egy kicsit szerencsésebb volt, mint a másik áldozat, de róla is sok pénzt húztak le, miután átverték Kárász Róbert képeivel.

Így verte át

„Brent Torstenként mutatkozott be, aki 63 éves, elvált, egyedül neveli a két gyermekét. Amerikai antikkereskedőnek adta ki magát, aki Dubajban él” – mesélte Meta, aki 15 évnyi házasság után vesztette el férjét és nemrégiben úgy érezte, hogy nyitott egy új kapcsolatra, ezért regisztrált egy társkereső oldalra.

Úgy volt, hogy Németországban találkoznak

A csaló azt mondta Metának, hogy hosszútávú kapcsolatot szeretné, valamint egy szenvedélyes és jószívű férfinak írta le magát. A férfi azt mondta, hogy Németországba utazik, hogy végre személyesen is találkozhassanak, ám az utolsó pillanatban azt mondta a nőnek, hogy kirabolták, odalett mindene és segítségre van szüksége.

Pénzt kért

A csaló az átvert nőtől pénzt kért a kórházi ápolásra, az utazásra és arra, hogy az iratait újracsináltassa. Meta nem vallotta be, hogy mennyi pénzt utalt át a csalónak, de feltehetőleg nagyon sok pénzről lehet szó.

Nyugat-Afrikából támadhattak

A dokumentumfilm készítői utána jártak az ügynek és szerintük a csalók Nyugat-Afrikából származhatnak, mert onnan regisztráltak a tárkereső oldalakra.

Kárász Róbert is megdöbbent

Kárász Róbertet a Blikk értesítette az ügyről, aki szintén teljesen megdöbbent a történteken.

„Undorító, ahogy és amihez felhasználták a bűnözők a fényképemet. Végtelenül sajnálom azokat a megtévesztett nőket, akiket érzelmileg és anyagilag becsaptak. Természetesen minden ilyen és ehhez hasonló bűncselekményt mélyen elítélek és én magam is megteszem a feljelentést ismeretlen tettesek ellen. Barátomat, dr. Krasznai István ügyvédet kérem meg, hogy tegye meg a szükséges jogi lépéseket” – mondta Kárász a lapnak.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Kárász Róbert