20 éve után tért vissza a képernyőre Császár Előd. Egy halálos közlekedési baleset okozása miatt tört ketté magyarországi karriere. A ’90-es évek népszerű énekese a Konyhafőnök című műsorban mutatta be főzőtudását.

Előd a sztár

Császár Előd a ’90-es évek népszerű énekese volt. Az 1991-ben alapított FLM együttessel hatéves fennállásuk alatt három albumot adtak ki – A csütörtök túl messze van, Megdöglöm érted, Megtalállak még. 1996-ban duettet énekelt Eördögh Alexával, a Tiltott szerelem nagy sláger lett. 

Halálos balesetet okozott

1998-ban BMW-jével nekiment Budán egy rendőrautónak, a rendőrautó vétlen sofőrje, egy 25 éves tiszt meghalt. Császár Előd ellen az egyik vádpont akkor az volt, hogy kábítószer hatása alatt állt, de ő ezt tagadta.  2001-ben három évre felfüggesztve egy év hat hónap fegyházbüntetésre ítélték. A zenész akkor azt mondta a bíróságon, hogy az eset óta nem kap munkát, lakását is eladta, és lassan annak árát is kénytelen felélni. Karrierje is derékba törött, ami önmagában is életre szóló büntetés szerinte. A népharag miatt is tűnt a hazai zenei életből.

Külföldi karrier

Amerikában kezdett új életet. 2002-től Shane 54 néven főleg külföldön remixeket készített. A legutóbbi hír vele kapcsolatban az volt, 2019 júniusától Náksi Attila és WhiteBoy mellett a Sláger FM-en hallható Sláger DJ egyik új sztár-DJ-je lett.

Újra képernyőn

Császár Előd húsz év után most visszatért a képernyőre: a november 11-én indult A Konyhafőnök VIP új évadában tért vissza. Az elmúlt tíz évben interjút sem adott, de az RTL Klubbal kivételt tett. Magánéletéről is beszélt.

„A magánéletemről annyit kell tudni, hogy van egy lányom. Mindig olyan vicces, hogyha arról beszélek, hogy van egy tíz és fél éves lányom. Az emberek meglepődnek. Igen, az embereknek általában gyerekük szokott lenni egy idő után” – mondta a Fókuszban a zenész

A főzős vetélkedőben való szerepléséről azt mondta, hogy remeg keze-lába, régóta készül rá, de stresszel és ‘parázik’, hogyan szerepel majd.

„Azért jöttem A Konyhafőnök VIP-ba, mert két Michelin-csillagos séftől csak itt lehet tanulni. Sokat főzök otthon, igazából gyerekkorom óta. Van egy speciális rántottám, amit úgy negyven éve főzök, most már eléggé kitanultam, hogy kell. De tudok más dolgokat is csinálni, mint rántottát és bundás kenyeret”

 A műsor előtt egy hónapig Császár előtt  a Gundelbe felkészítőtáborba is részt vett.

Kiemelt kép: Császár Előd, Konyhafőnök VIP – Forrás: RTL klub