1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 359 574 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 64 beteg

Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 968 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 241 472 fő, az aktív fertőzöttek száma 106 134 főre csökkent. 3793 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 254-en vannak lélegeztetőgépen. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ennyien kaptak oltást eddig

Eddig 145 257 fő kapott oltást, közülük 8135 fő már a második oltását is megkapta. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is már megtörtént. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg.

Sorozat indul

A kormány internetes tájékoztató videosorozatot indít az oltással kapcsolatban – tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szombaton az MTI-t.

Ismerteti a tudnivalókat

A Dömötör Csaba parlamenti államtitkár által jegyzett közlemény szerint a kormány rövid tájékoztató videókban ismerteti majd az oltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A videókban, amelyek a kormány hivatalos közösségi oldalain jelennek majd meg, elismert orvosok beszélnek az oltással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről – írták. 

Tegnap került ki az első videó

Az első, szombaton közzétett videóban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arról ad tájékoztatást, hogy a jelenlegi helyzetben miért az oltás a legjobb megoldás – írja a koronavírus tájékoztató oldal.

Erről fog szólni a következő

A következő kisfilmekben az átoltottság jelentőségéről beszél majd, és arról, hogy jár-e bármilyen veszéllyel az oltás. Közölték azt is, hogy a kormány a fentiek mellett rendszeresen küld tájékoztató e-mailt azoknak, akik az oltásra való regisztráció során erre felhatalmazást adtak.

A fertőzöttek száma több mint 98 millió, a halálos áldozatoké több mint 2,1 millió a világon

A világon 98 728 154 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 120 414, a gyógyultaké 54 410 178 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint vasárnap reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 98 157 700 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 2 106 690 volt.  A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Ezt mondják a szakértők

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: MTI