Nagynénje neveli Damu Roland és felesége, Edina kislányát. A három éves Maját sem az édesanyja, sem az édesapja nem veszi magához, sőt, a színész már két éve nem is látta a gyermekét.

A három éves Maját a színész egykori sógornője neveli születése óta, de hiába várja Katalin a jogerősen megítélt gyerektartást, a színész nem fizet, sőt, csaknem két éve nem is találkozott az óvodássá cseperedett Majácskával.

Pedig lenne fizetnivalója. Többek között a két éve nem látott kislánya után jogerősen megítélt gyerektartást is. Maja szépen cseperedik, már óvodás, de az apjával két éve nem találkozott, édesanyja is ritkán látogatja. Katalin és Ica, a színész sógornője és anyósa neveli a kislányt születésétől fogva.

„Roland két éve karácsony előtt látogatta meg a picit, jöhetne, de nem teszi két éve. Eddig ideiglenes gyámja voltam Majának, de a szüleit alkalmatlannak találták a nevelésére, így családba adták, a teljes jogú gyámja lettem. Az anyja, amikor van pénze, vesz néhány dolgot a kislánynak, de az apa a tavasszal jogerősen megítélt 240 ezer forintos visszamenőleges és a havi negyvenezer forint gyerektartást sem fizeti” – mondta a Blikknek Damu Roland sógornője.

Katalin kisfia mellett sajátjaként szereti Maját, és a nagymama is sokat vigyáz a már óvodás gyerekre.

„ Nyolcvanezer forint a nyugdíjam, előfordul, hogy inkább a gyógyszereimet nem váltom ki, de Maja különóráit befizetjük. Megvan mindene, ám színházba, állatkertbe nem tudom elvinni a két unokámat – ezt már a színész anyósa mondta a Blikknek, aki reméli, hogyha beindul Roland karrierje, akkor a gyerektartást is fizetni fogja.

Rolandot sem a bíróság, sem a gyámhatóság nem találta, a tárgyalásokra sem ment el. Jelenleg bírósági végrehajtó próbálja érvényesíteni a gyerektartásról szóló ítéletet, de anyósa szerint nem valószínű, hogy önszántából fizetne. Ica néni azért gondolja így, mert amikor pincérként dolgozott a színész és volt állandó jövedelme, akkor sem fizetett.

Damu Roland zűrös élete

Damu Roland négy éve kedvezménnyel szabadult a börtönből. Bántalmazás és nemi erőszak miatt került börtönbe, miután Palácsik Tímea, akkori barátnője feljelentette. Tímea később Andy Vajna felesége lett.

A pszichiátrián ismerte meg Edinát, akit a rács mögött elvett feleségül. Edina várandós lett, öt hónapos terhes volt, amikor Damu elhagyta. A kis Maja édesanyja életmódja miatt koraszülöttként jött a világra. Az asszony alkoholproblémája, a színész rendezetlen körülményei miatt nem kaphatta meg a kislányt. Roland és Edina azóta sem váltak el.

Damunak a kis Maján kívül már van egy felnőtt fia. Andor édesanyját is gyakran bántalmazta, ezt maga Roland édesanyja mesélte néhány évvel ezelőtt.

Kiemelt kép: Damu Roland – Forrás: Facebook