A Budapest melletti Vecsésnél lefulladhatott az autó egy vasúti átjáróban, nekicsapódott egy vonatnak, a másik vágányon érkező gyorsvonat pedig széttrancsírozta az autót. Vágányzár van a környéken.

A Budapest–Cegléd vonalon jelentősen meghosszabbodik az esti vonatok menetideje. Vecsés és Üllő között egy vasúti átjáróban egy tehervonat személygépkocsival ütközött. Friss hírek itt!

A MÁV tájékoztatása aszerint a gépkocsi átsodródott a másik vágányon közlekedő Ceglédről a Nyugati pályaudvarra tartó Z50-es személyvonat elé. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt a vonatközlekedés Vecsés és Üllő között szünetel.

A MÁV-START szervezi az utasok elszállítását. A személyvonatok utasait pótlóbuszok szállítják majd. Azt tervezik, hogy az InterCity vonatok Újszász érintésével, kerülő útvonalon közlekednének.

A Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, illetve a Budapest–Szeged közötti InterCity és távolsági sebesvonatok jelentős késésével kell számolni az esti órákban.

A baleset előtt már rossz volt a lámpa

A baleset előtt többen arról írtak az egyik vecsési Facebook csoportban, hogy ismét össze-vissza működik a jelzőlámpa a vasúti átjáróban. Egy hozzászóló meg is jegyezte: “Itt tényleg katasztrófának kell történnie, hogy valamit csináljanak” – írta. Néhány órával később meg is történt a baleset. Úgy tudjuk szerencsére személyi sérülés nem történt, az autóban ülők időben ki tudtak ugrani a járműből.

Vecsésnél egy taxin is átment a vonat

Vecsésen taxival is ütközött vonat

Novemberben arról írt a BudaPestkörnyéke.hu hírportál, hogy Vecsésen, a Szép utcai félkaros fényjelző készülékkel biztosított vasúti átjáróban egy taxi vonattal ütközött. A MÁV információi szerint a balesetkor a sorompó jól működött, személyi sértülés akkor nem történt. Úgy tudjuk, hogy a taxi műszaki hibás lett az átjáróban, a sofőr ki tudott ugrani belőle.

Gázspray a vonaton Vecsésnél

Éppen ma írtunk arról itt a LikeNews.hu hírportálon, hogy óriási felfordulás volt a MÁV G50-es járatának egyik kocsijában Vecsés környékén hétfő este. Egy utas gázspray-el fújta be a vonatot. „Egyszer csak elkezdtek hangosan köhögni, fuldokolni az emberek, és pánikszerűen átmenni egy másik vagonba. Egyesek, akik közel lehettek a szivárgáshoz, vörös fejjel, könnyező szemekkel, köhögve menekültek” – mesélte egy szemtenú, aki szerint sokan a vonaton hagyták holmijaikat, miközben menekültek. A teljes cikkünket ide kattintva lehet elolvasni.

Kiemelt kép: Helyszínen készült felvétel – Forrás:Facebook/Balesetinfo – Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását.