Egy vizsgálat az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) bizonyítékát találta egy Milánó környékéről származó négyéves kisfiú 2019. december elejéről származó mintájában, amely három hónappal korábbi annál, hogy az első koronavírusos esetet azonosították volna Olaszországban.

Egy kisfiú mintája pozitív lett

Kanadai és olasz tudósok 2019 szeptembere és 2020 februárja között 39 pacienstől vett garatmintát elemeztek. Egy négyéves kisfiú mintája pozitívnak mutatkozott.

Nem utazott sehová

A fiú korábban nem utazott sehova az információk szerint – áll az amerikai járványügyi központ (CDC) által közölt tanulmányban – írja az MTI.

Náthás volt

 A fiú köhögött és náthás volt 2019. november 12-én.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Szinte azonnal védettséget ad a Pfizer vakcinája, elsőként kaphat engedélyt Magyarországon

Kanyaróra gyanakodtak

Mintát december 5-én, két héttel a tünetek jelentkezése után vettek tőle, hogy megállapítsák, kanyarója van-e.

Ősszel kezdhetett terjedni

Ezen információk és más bizonyítékok alapján 2019 késő őszére helyezhető át a SARS-CoV-2 európai terjedésének kezdete – írják a kutatók.

Meglehet a magyarázat az olaszországi terjedésre

A felfedezés epidemiológiai szempontból nagyon fontos, mivel bővíti a szakértők tudását a fertőzés útjáról és időbeli terjedéséről. Hosszútávon a SARS-CoV-2 észrevétlen terjedése Észak-Olaszországban ha csak részben is, de magyarázatot adhat a koronavírus gyors terjedésére és pusztító hatására Lombardiában.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: illusztráció