Zacher Gábor toxikológus szerint az iskolakezdéssel újra berobbanhat a járvány, hiszen sokan nem oltatták még be magukat, ráadásul a lehetséges újabb és újabb mutánsok miatt az oltottak sincsenek teljes biztonságban. A főorvos elmondta, Magyarországon annyian haltak meg koronavírusban, mintha naponta 30 olyan súlyos buszbaleset történt volna, mint legutóbb az M7-esen.

Az oltottak jobban viselik

Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosának tapasztalatai is azt mutatják, hogy az oltottak jobban viselik a fertőzést: szemgyulladás, levertség, fáradtság, kevésbé intenzívebb tünetek jelentkeznek, ha elkapják a koronavírust.

Két oltás után kapta el

Mint mondta, volt olyan kollégájuk, akinél két oltás után kapta el a betegséget, de nem kellett őt befektetni kórházba, nem volt szüksége speciális víruselleni terápiára. A delta-variáns viszont itt van, és sajnos más variánsokkal együtt okozhat a korábbi járványhullámokhoz hasonló helyzetet. Ennek apropóján említette meg a vasárnap hajnalban történt buszbalesetet is. A teljes cikk ide kattintva érhető el.