Rendkívül szomorú látványt nyújt a 2017 januárjában elhunyt Klapka György legendás villája. A Normafa utcai kúriával nem törődik senki, néhány hónap alatt teljesen benőtte a gaz.

A Ripost egyik olvasója épp arra kirándult, amikor meglátta a szebb napokat is megélt telket. Az első megdöbbenés után le is fotózta az elhanyagolt telket.

Az egykor legendás, Vámház körúti zálogháza helyén most egy cukrászda működik, az impozáns budai villája pedig gyakorlatilag szellemházzá vált. Az Aranyember özvegye, Kiss Mari ugyanis valóra váltotta a legnagyobb álmát és elköltözött a fájó emlékekkel teli kúriából. A Ripost úgy tudja, jelenleg a belvárosban lakik egy kisebb lakásban. A változásra nemcsak azért volt szüksége, mert egyedül már nagyon nehezen bírta a rengeteg kerti munkát, hanem azért is, mert nagyon rosszul érezte magát egyedül a hatalmas, ürességtől kongó házban.

Úgy tűnik, a villával azóta nem törődik senki, teljesen benőtte a gaz, jelenleg méltatlan állapotban van Klapka emlékéhez. A Ripost egyik olvasója a minap a környéken kirándult, ő is megdöbbent a látványtól.

„Az egyik barátommal sétálgattunk a környéken, egyszer csak azt vettük észre, hogy Klapka György villája előtt járunk. A látvány egyszerre megdöbbentett és elszomorított, hiszen nagy tisztelője voltam a fáradhatatlan üzletembernek. Úgy tűnik, a kutyát sem érdekli már a legendás villa, hiszen teljesen belepte a gaz. Érthetetlen” – méltalnakodott a lap egyik olvasója.

Ezek után a lap megkereste a 2017 januárjában elhunyt Aranyember özvegyét, hogy magyarázatot találjanak a telek állapotára. Sajnos az özvegy csak szűkszavúan nyilatkozott.

„Ön azt hiszi, ez engem érdekel? Nem érdekel! Viszonthallásra” – jelentette ki az özvegy, majd bontotta a vonalat.

Kiemelt kép: Klapka György utolsó interjúja a Mokkában – Forrás: TV2