Elképesztően nagyon tévedtek azok az orvosok, akik rákosnak hittek egy 53 éves asszonyt. Ezt követően 18 hónapon át tartó, intenzív kemoterápiás kezelésnek vetették alá, ami még jobban megterhelte és legyengítette a szervezetét. A tumort azonban nem tüntette el, hiszen soha nem is létezett.

Döbbenetes tévedés

Elképesztő, hogy hogyan tévedhettek ekkorát az orvosok. A 53 éves asszonynál ugyanis vérrákot diagnosztizáltak, majd el is kezdték a kezelését, azonban a kemo nemhogy javított volna állapotán, csak rosszbodott.

Soha nem is volt daganata

Persze az állapot romlás nem volt furcsa, ugyanis mint utóbb kiderült a négygyermekes édesanya valójában soha nem is volt rákos.

Angliában történt az képtelen eset

Az angliai Kentben élő Janice Johnstonnak a napokban ítéltek meg 76 ezer font (közel 30 millió forint) kártérítést. Az persze más kérdés, hogy ez mennyit jelent az asszonynak, akit 18 hónapon keresztül kínoztak a megterhelő – és teljesen felesleges – terápiával.

Másfél év pokol, hiába

A kemoterápia egy rendkívül agresszív kezelésmód – egy rendkívül agresszív betegség leküzdésére. Ennek fényében nem csoda, hogy Janice Johnson a másfél éves kezelés alatt folyamatosan gyengeséggel, rosszullétekkel küzdött, valamint 44 kilóra fogyott le. Minden egyes alkalommal, amikor közölte, hogy nem hat a szer, amit kap, növeltek a dózisán.

2017-ben született a téves diagnózis

Az 53 éves asszony téves diagnózisa még 2017 áprilisában született, ezután pedig egészen 2018 novemberéig nem derült ki, mekkorát tévedtek az orvosok. A nő ugyanis ekkor döntött úgy – mivel semmit nem javult az állapota – hogy felkeres egy másik szakembert, aki már az első találkozás alkalmával megállapította: a nőnek semmiféle rákos megbetegedése nincs.

Más okozta a problémáit

Janice szervezete egy nem daganatos megbetegedés miatt rendkívül sok vörös vérsejtet termel – ám egy biopsziás vizsgálattal és egy ultrahanggal azonnal kiderülhetett volna, hogy mi a baja. Ezeket a teszteket azonban 2017-ben nem végezték el. Ehelyett akkor azt közölték vele: bármikor meghalhat, így élete végéig kemóra szorul.

Csalódott az orvosokban

“Elvesztettem a hitem az orvosokban. Egyszerűen nem bízom többet bennük. Úgy éltem, hogy attól rettegtem, bármikor holtan eshetek össze.” – mondta az asszony, aki jogosan érzi úgy: a hibás diagnózissal bő másfél évet elvettek tőle, amit már soha nem kaphat vissza. Ráadásul a munkáját is elvesztette: ápolóként dolgozott ugyanis egy gondozóotthonban, az orvosok azonban a kezelése megkezdése előtt azt mondták neki: el kell onnan jönnie, miután különösen ki lesz téve a különböző fertőzéseknek a terápia miatt.

Beperelte a kórházat

Miután fény derült a tévedésre, Johnston beperelte a kórházat. Az asszony végül kártérítésben részesült. – írja a Daily Mail.

Kiemelt kép: Illusztráció