Site icon LikeNews

Döbbenetes tévedés: másfél évig rákosnak hitték ezt az 53 éves asszonyt, kemoterápiás kezelést is kapott teljesen feleslegesen – Hihetetlen, mi állt valójában a háttérben

Elképesztően nagyon tévedtek azok az orvosok, akik rákosnak hittek egy 53 éves asszonyt. Ezt követően 18 hónapon át tartó, intenzív kemoterápiás kezelésnek vetették alá, ami még jobban megterhelte és legyengítette a szervezetét. A tumort azonban nem tüntette el, hiszen soha nem is létezett.

Döbbenetes tévedés

Elképesztő, hogy hogyan tévedhettek ekkorát az orvosok. A 53 éves asszonynál ugyanis vérrákot diagnosztizáltak, majd el is kezdték a kezelését, azonban a kemo nemhogy javított volna állapotán, csak rosszbodott.

Soha nem is volt daganata

Persze az állapot romlás nem volt furcsa, ugyanis mint utóbb kiderült a négygyermekes édesanya valójában soha nem is volt rákos.

Angliában történt az képtelen eset

Az angliai Kentben élő Janice Johnstonnak a napokban ítéltek meg 76 ezer font (közel 30 millió forint) kártérítést. Az persze más kérdés, hogy ez mennyit jelent az asszonynak, akit 18 hónapon keresztül kínoztak a megterhelő – és teljesen felesleges – terápiával.

Másfél év pokol, hiába

A kemoterápia egy rendkívül agresszív kezelésmód – egy rendkívül agresszív betegség leküzdésére. Ennek fényében nem csoda, hogy Janice Johnson a másfél éves kezelés alatt folyamatosan gyengeséggel, rosszullétekkel küzdött, valamint 44 kilóra fogyott le. Minden egyes alkalommal, amikor közölte, hogy nem hat a szer, amit kap, növeltek a dózisán.

2017-ben született a téves diagnózis

Az 53 éves asszony téves diagnózisa még 2017 áprilisában született, ezután pedig egészen 2018 novemberéig nem derült ki, mekkorát tévedtek az orvosok. A nő ugyanis ekkor döntött úgy – mivel semmit nem javult az állapota – hogy felkeres egy másik szakembert, aki már az első találkozás alkalmával megállapította: a nőnek semmiféle rákos megbetegedése nincs.

Más okozta a problémáit

Janice szervezete egy nem daganatos megbetegedés miatt rendkívül sok vörös vérsejtet termel – ám egy biopsziás vizsgálattal és egy ultrahanggal azonnal kiderülhetett volna, hogy mi a baja. Ezeket a teszteket azonban 2017-ben nem végezték el. Ehelyett akkor azt közölték vele: bármikor meghalhat, így élete végéig kemóra szorul.

Csalódott az orvosokban

„Elvesztettem a hitem az orvosokban. Egyszerűen nem bízom többet bennük. Úgy éltem, hogy attól rettegtem, bármikor holtan eshetek össze.” – mondta az asszony, aki jogosan érzi úgy: a hibás diagnózissal bő másfél évet elvettek tőle, amit már soha nem kaphat vissza. Ráadásul a munkáját is elvesztette: ápolóként dolgozott ugyanis egy gondozóotthonban, az orvosok azonban a kezelése megkezdése előtt azt mondták neki: el kell onnan jönnie, miután különösen ki lesz téve a különböző fertőzéseknek a terápia miatt.

Beperelte a kórházat

Miután fény derült a tévedésre, Johnston beperelte a kórházat. Az asszony végül kártérítésben részesült. – írja a Daily Mail.

Kiemelt kép: Illusztráció

Exit mobile version