Tűz ütött ki egy romániai településen, Karácsonkőn. A lángok a koronavírusos betegeket ápoló megyei kórház intenzív osztályán csaptak fel szombat este, aminek következétben legalább tíz ember elhunyt, és legalább heten válságos állpaotban vannak jelenleg.

Egy orvos próbálta menteni a betegeket a lángok közül

A Frissmédia információi szerint az intenzív osztály két kórtermében nyolc-nyolc már eleve súlyos állapotban lévő, önállóan lélegezni sem tudó koronavírusos beteget kezeltek. A sérültek között van egy ügyeletes orvos is, ő égéséi sérüléseket szenvedett, aközbenm amikor megpróbálta kimenteni a lángok közül a koronavírusos betegeket.

Ez kaphatott lángra

A hírtelevíziók értesülése szerint az automata berendezések egyike kapott lángra, a tűz pedig a dúsított oxigénes környezetben pillanatok alatt továbbterjedt.

Másik kórházba szállították a túlélőket

A helyszínre érkező tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését a kórház többi részére. A SMURD rohammentő-szolgálat Jászvásárra szállítja a túlélőket, ahol a város határában a Covid-19-ben szenvedő betegek számára újonnan beüzemelt mobilkórház intenzív osztálya veszi át ápolásukat.

Eljárás indult

Nelu Tataru egészségügyi miniszter a helyszínre utazott, Ludovic Orban miniszterelnök pedig a belügyminisztériumban alakult válságstáb munkáját felügyeli. Az ügyben a legfőbb ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Kiemelt kép: Illusztráció