Barátok, osztálytársak, ismerősök és rokonok búcsúztak szombaton Zsigmondtól, attól a 16 éves fiútól, aki a múlt héten halt meg egy kalandparkban, miután kidőlt egy fa, amely ráesett az ott szórakozó fiúra.

Osztálykiránduláson voltak

Mint arról beszámoltunk, a tizedikes fiú társaival osztálykiránduláson volt, de a kalandparkban az egyik kötélpályáról Zsigmond a mélybe zuhant.

EZ IS ÉRDEKELHET! Kábítószer került az 5 hónapos kisbaba szájába, a drogos anya és apa későn vette észre a tragédiát

Kidőlt egy fa

Az egyik fa, amihez a drótkötél volt rögzítve, gyökerestül kifordult. A fiúnak esélye sem volt a túlélésre, a földre érés pillanatában meghalt. A 16 éves fiú teste két fa közé szorult.

Diákok is búcsúztak

„Drága Zsiga! Akik itt vagyunk, mind annyira szerettünk és szeretni is fogunk. Annyi örömet adtál nekünk, annyiszor segítettél, ha bajban voltunk. Amit magad mögött hagytál, az mindig példa lesz számunkra. Soha, de soha nem fogunk elfelejteni” – mondta három diák Zsigmond koporsója mellett.

A szülők nem tudnak beszélni a gyásztól

A fiú édesanyja tanárnőként, míg édesapja asztalosként dolgozik. Egyetlen fiuk volt Zsigmond. „Hatalmas a fájdalom a szívünkben, még beszélni sem igazán tudok róla” – mondta megtörten a Blikknek a gyászoló édesapa.

EZ IS ÉRDEKELHET! Elhunyt Józsefváros önkormányzati képviselője, a 28 éves Balogh István Lajost koronavírussal kezelték

Levelet írt a kalandpark tulajdonosa

A kalandpark tulajdonosa, Szőnye Péter azt mondta, őt is rettenetesen megviselte a szörnyűség. A férfi nem akarja személyesen zavarni a gyászoló családot, úgy döntött, levelet ír Zsigmond gyászoló szüleinek.<

EZ IS ÉRDEKELHET! Cserbenhagyásos gázolás a 12. kerületben, megállás nélkül hajtott át a nénin a fekete autós

„A biztonság volt az első”

„Rettenetesen sajnálom, ami történt. A balesetnek semmi előjele nem volt, a fát, ahogy a szabályok is előírják, három hónapja ellenőrizte egy szakember. Nekünk mindig a biztonság volt az első, egyszerűen nem értem, mi történt” – mondta el korábban a kalandpark vezetője.<

Kiemelt kép: helyszíni felvétel –Forrás: 112press