1293 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  43 025 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 33 krónikus beteg, így az elhunytak száma 1085 főre emelkedett, 13 134-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 806 fő.

Az aktív fertőzöttek 32%-a, az elhunytak 42%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen.

Ezek a LikeNews legfrissebb hírei

További koronavírus hírek

Szarajevóban szabadtéren is kötelező a maszkviselés

Bosznia-Hercegovinában a koronavírus-fertőzöttek számának rohamos növekedése miatt Szarajevóban szabadtéren is kötelezővé tették a maszk használatát, és a hatóságok bejelentése szerint más településekre is kiterjeszthetik az intézkedést, amennyiben szükség lesz rá.

A szabadtéri kötelező maszkviselés egyelőre október végéig lesz érvényben a boszniai fővárosban. Az új szabályt megszegők 250-től 750 euróig (91-274 ezer forint) terjedő pénzbüntetéssel sújthatók.

A franciák többsége támogatja az éjszakai kijárási tilalmat, új rekord a napi esetszámban

Az érintettek többsége (62 százalék) támogatja a kilenc francia nagyvárosban a hétvégén életbe lépő éjszakai kijárási tilalmat a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézet felmérésből, amelyet csütörtökön ismertetett a BFM hírtelevízió, miközben az egészségügyi tárca legfrissebb adatai szerint több mint 30 ezerrel emelkedett az elmúlt 24 órában a fertőzöttek száma, amire nem volt példa a járvány kezdete óta.

Még két hónapig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok


Még két hónapig, december 15-éig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok – közölte a Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldalon.

A kormányzati portálon azt írták: a kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket vagy vezetői engedélyüket, minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalás után keressék fel a kormányablakokat.

Nyílt tereken is kötelező lett a szájmaszkok viselése Szlovákiában


Új óvintézkedések léptek életbe csütörtökön Szlovákiában a koronavírus-járvány megfékezésére, országszerte kötelező lett például a szájmaszkok viselése a köztereken is.

Lengyelországban szombattól határozottan szigorítanak a járványintézkedéséken

Lengyelországban szombattól határozottan szigorítanak a járványintézkedéséken, az ország nagy részét, ezen belül Varsót a legveszélyeztetettebb zónának minősítik, ahol a középiskolákban és az egyetemeken távoktatásra térnek át, és számos, a boltok, a kulturális intézmények működését érintő korlátozást vezetnek be.

A fertőzöttek száma meghaladta a 38,8 milliót a világon


A világon 38 854 432 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 097 278, a gyógyultaké pedig 26 814 948 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek kora reggeli adatai szerint.

Kiemelt kép: Illusztráció