Kábítószer készítésére alkalmas labort lepleztek le Csongrád megyében. A gyanúsítottak nemcsak gyártották, hanem értékesítették is a drogot.

Szervezetten értékesített dizájnerdrogokat K. Éva és K. Lászlóné szegedieknek. Az új pszichoaktív anyagot V. Éva és J. Zoltán egy szatymazi hétvégi házban dolgozta fel, majd V. Éva juttatta el a kereskedelmet bonyolító társainak és más fogyasztóknak.  

A nyomozók a szatymazi ingatlanban kábítószer készítésére alkalmas labort találtak, amely amfetamin előállítására, valamint új pszichoaktív anyag feldolgozására szolgált.

Az ingatlanban amfetamint, kábítószer gyártásához szükséges vegyszereket, valamint készpénzt, míg két szegedi ingatlanban összesen 44 kábító hatású anyaggal átitatott papírlapot foglaltak le.

A három nőt és férfi társukat előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás. V. Évának és J. Zoltánnak bűnszövetségben elkövetett kábítószer birtoklása bűntett miatt is felelnie kell. Négy gyanúsított letartóztatását javasolták a rendőrök.

A rendőrség az elfogásukról az alábbi videót tette közé:

Kiemelt kép: illusztráció