Egy gyorshajtót akartak megállítani a rendőrök Pécsen, de a 23 éves férfi nem állt meg, a gázra lépett. Több rendőrautót is összetört, végigrodeózta a baranyai megyeszékhelyet, végül kiderült, hogy nincs jogsija és teljesen be van drogozva. A filmbe illő videót a cikkünk alatt nézheted meg!

Egy gyorshajtót akartak megállítani a rendőrök Pécsett, az 57-es főúton október 6-án délelőtt. Az autót vezető férfi azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva továbbhaladt.  

A járőrök követni kezdték az autóst, aki menet közben érintőlegesen nekiütközött egy rendőrautónak, egy másik rendőrautó az autós miatt nekiment egy jelzőlámpának, a menekülő végül Pécsett, a Pákolitz István utca és a Szeptember 6. tér kereszteződésénél karambolozott egy harmadik, civil rendőrautóval.

A férfi ezt követően kiugrott az autójából, és futva próbált menekülni, de a rendőrök elfogták. A 23 éves pécsi férfiról kiderült, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és a vele szemben elvégzett drogteszt pozitív jelzést adott, ezért a sofőrt további intézkedések megtétele céljából előállították a rendőrkapitányságra.

A férfi ellen cserbenhagyás, közúti veszélyeztetés és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság. A hivatalos személy elleni erőszak elkövetését az ügyészség vizsgálja.

A videófelvételek alapján a rendőrök összesítik a sofőr által elkövetett szabálysértéseket, és azok miatt szabálysértési eljárás is indul ellene.

A rendőrség kedden közölte, hogy Mohácson is hasonló eset játszódott le hétfő este, miután a Duna-parti városban egy 37 éves férfi hajtott tovább közúti ellenőrzéskor.

A járőrök követni kezdték az autóst, aki pár perccel később belehajtott egy parkoló autóba, majd kiszállt a járművéből, aztán ő is futva próbált kereket oldani. A vezetéstől már korábban eltiltott férfi autójában kábítószergyanús anyagot találtak, a vele szemben alkalmazott drogteszt pedig szintén pozitív lett.