Több gyilkosságot is elkövethetett az a budapesti hajléktalan, aki tavaly augusztusban szúrta le a sorstársát. Ha megállapítják a sorozatban elkövetett bűncselekményeket, a hajléktalan férfi életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat.

Gyilkosság miatt tartóztatták le

A hatóságok nem bocsátották szabadlábra a 46 éves E. Lászlót, aki tavaly augusztus óta emberölés gyanúja miatt van fogságban. Ugyan a férfinak a letartóztatási ideje lejárt, de a nyomozók bizonyítékai szerint több gyilkossághoz is köze lehet a hajléktalannak, így a Budai Központi Kerületi Bíróság letartóztatásban tartotta E. Lászlót – írja a Magyar Nemzet.

Kámfor utcában késelt

Korábban a BudaPestkörnyéke írt róla, hogy a rendőröket 2020. augusztus 26-án értesítették egy romos gyárépülethez, mivel a bejelentés szerint megkéseltek egy férfit. Amikor az egyenruhások kiértek a helyszínre, megtalálták a sérültet, aki még el tudta mondani a járőröknek, hogy amíg aludt, valaki mellkason szúrta.

Túlélte a támadást

A sebesült, 54 éves férfit a mentők életveszélyes sérüléssel kórházba szállították, ahol több műtéttel sikerült megmenteni az életét.

Kezdetben nem vallott E. László

A rendőrök a tett helyszínén megtalálták az akkor 45 éves E. Lászlót, aki azt mondta a járőröknek, hogy ismeretlen rontott rájuk, és megtámadta mindkettőjüket, ő ijedtében elfutott, így nem tudja pontosan, hogy mi történt.

Letartóztatták

Mivel a késes támadó nem tudta semmivel sem bizonyítani, hogy önvédelem miatt szúrt, ezért a budapesti rendőrök az adatgyűjtést követően és a tanúk vallomásai alapján előállították és őrizetbe vették a férfit.

Nem csak ez lehetett a bűne a férfinak

A rendőrségi nyomozás során felmerült a gyanú, hogy E. László már korábban is követett el bűncselekményt: egyet 2020 májusában, egyet pedig az év júliusában.

Szintén a Kámfor utcában gyilkolhatott

A rendőrök tavaly május 27-én a 13. kerületi Kámfor utcai telepnél találtak egy másik holttestet is, egy 29 éves hajléktalanét. Az orvosszakértő szerint a férfit egy késsel szúrták le, majd halála után kirabolták; feltételezhetően az előző nap felvett, 50 ezer forintos rokkantsági nyugdíj miatt gyilkolhatták meg.

Júliusban történt a harmadik eset

2020 júliusában ugyanezen a környéken találtak egy harmadik áldozatot is a hatóságok. A nyomozók szintén a Kámfor utcai telepen találtak egy harmadik hajléktalant is, aki a hatóságnak elmondta, hogy egy idegen odament hozzá és pénzt kért tőle. A hajléktalan megtagadta a pénz átadását, majd ezt követően a támadója összeverte őt, az arccsontját több helyen is eltörte, és amikor az áldozat a földre zuhant, még kis is rabolta – írja a BudapestKörnyéke.

Egyezést látnak az esetek közt

A rendőrség a helyszín és a támadások hasonlósága miatt jutott arra a következtetésre, hogy mindhárom bűneset E. Lászlóhoz köthető. A budapesti rendőrök a három esetet összevonták, így E. Lászlót immáron nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel és két védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják – írja a hírportál.

Nem tett vallomást

A bűncselekményekkel vádolt hajléktalan férfi nem tett részletes, beismerő vallomást, a kihallgatása során tagadta, hogy ő állna a gyilkosságok mögött. A Budai Központi Kerületi Bíróság két hónappal hosszabbította meg a férfi letartóztatását, és egyben elrendelte a férfi elmeorvosi vizsgálatát. Ha megállapítják a férfi bűnösségét, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke