Egy tizenéves kislányt az Instagramon rávettek arra, hogy meztelen képeket küldjön magáról egy ismerősnek hitt férfinak. Amikor ezt elmondta az édesapjának, feljelentést tettek a rendőrségen, de állítólag a ceglédi kapitányságon még arra sem voltak képesek, hogy a bizonyítékokat megnézzék. Az elkövető még szabad, a kislány viszont pszichológushoz jár.

A gyermekem egy közösségi oldalon néhány klikkelés után szóba elegyedett egy ismeretlen férfivel, mert azt hitte, hogy az ismerőse ismerősével nyugodtan lehet beszélni – mesélte a kislány édesapja az RTL-nek.

A megtört hangú apuka azt is elmondta, hogy a kislánya elmondta neki, hogy valószínüleg rosszat tett vele egy férfi, aki rávette arra, hogy küldjön magáról félmeztelen, meztelen képeket és olyasmit, amiről nem is akart az édesapa beszélni.

Ezután az édesapa, lementette a csetbeszélgetést, a fotókat és elment a rendőrségre feljelentést tenni. Az apuka segíteni akarta a nyomozást azzal, hogy megadta a rendőrségnek a gyermek összes kódját is annak érdekében, hogy a rendőrség folytassa tovább a csetelést az elkövetővel, így megtörténhetett volna a tettenérés.

A szomorú apa azt állítja, hogy a ceglédi rendőrségnél még csak arra sem voltak képesek, hogy megnézzék a bizonyítékokat. Ezt követően az ügy átkerült egyik rendőrkapitányságról a másikra és nem történt hossz ideig semmi, ezért fordult a sajtóhoz.

Az édesapa annyit tud az elkövetőről, hogy még mindig szabadlábon van és éli világát, miközben a kislányát gyermekpszichológushoz kell járatni, hogy feldolgozza a történteket.

Az apuka szerint az a nagy baj, hogy az igazi bűnözők egy kattintással a világ bármely részéről megérkezhetnek a gyerekszobába és ezzel nem foglalkoznak a rendőrségen.

Az ügy közben az országos kapitányságra került, ott azt nyilatkozták, hogy kivizsgálják milyen eljárási hibát véthettek a kollégáik. Az édesapával készült beszélgetést alább lehet megnézni.

Kiemelt kép: illusztráció