Szinte mindenki szereti az édességeket, és szeret a nap folyamán nassolni, akár a munkahelyünkön vagyunk, akár otthon, hiszen szénhidrátra nemcsak hogy szüksége van a szervezetünknek, de egyfajta jutalomként is tekintünk rá.

A különféle édes finomságoknak – legyenek azok klasszikus teasütemények, pohárkrémek vagy a mai trendeknek megfelelő desszertek – nagy sikere van az édesszájúak körében a különféle családi-baráti összejöveteleken, céges eseményeken. 

Következhetnek az étkezések után, de önállóan is az asztalra kerülhetnek például a délutáni kávészünetekben, illetve minden alkalommal, amikor nem az étkezés van a középpontban. Az Ordit.hu irodai bekészítés részeként is lehetőség van a szerződött éttermekből számtalan nyalánkság rendelésére az irodába vagy a céges rendezvényekre. Nézzük, melyek a legkedveltebb finomságok!

Étkezés társaságban

Minden falat jobban esik, ha megoszthatjuk valakivel, ezért az irodákban dolgozók szívesen töltik az ebédszüneteket egymás társaságában. Amennyiben a munkáltatók lehetőséget és finom ételeket biztosítanak számukra céges költségkeretből étkezésre, a munkavállalók megbecsülve érezhetik magukat, ráadásul a csapatszellemet is erősíti. 

Oldott hangulatban, jókedvű beszélgetések alkalmával lehetőség nyílik a közösen megoldandó munkahelyi feladatok hatékonyabb megoldására, ötletelésre, és nem mellesleg a gondolkodást veszélyeztető éhség csillapítására is. 

De a catering a céges rendezvényeken is nagy segítséget jelent, leveszi a terhet a szervezők válláról a professzionális szolgáltatások révén, hiszen itt nemcsak változatos ételekre, hanem felszolgálásra is szükség lehet.

Édes finomságok

A rendezvényeken szokásosan kínált édes teasütemények nagy múltra tekinthetnek vissza, hiszen a fennmaradt írások szerint a perzsák már a 7. században is készítettek magas energiatartalmú, száraz és kemény süteményeket a katonák és utazók számára.

A későbbi századokban bővült az alapanyagok köre, olyan finomságokkal, mint a kakaó, a fűszerek vagy az aszalt gyümölcsök, így egyre szélesebb kör fogyasztotta. Az ipari termeléssel pedig széles tömegek számára is elérhetővé vált. 

Elterjedését, magyar elnevezését az angoloknak köszönhetjük, ugyanis a szigetországban vált elterjedt szokássá az éhség csillapítására szolgáló biscuitek fogyasztása a délutáni tea mellé.

Kávé és tea mellé az irodában is

Egyre több munkahelyen ismeri fel a cégvezetés a napközbeni szünetek és a közös étkezések fontosságát, és biztosít a munkatársak számára ebédet vagy köztes falatokat. Gyakoriak a kávébekészítések, amelyek mellé édes és sós aprósüteményeket is biztosítanak, illetve a meetingeken, egész napos tanfolyamokon is kedveltek. A 10-15 perces szünet jó alkalom az ebéd utáni fásultság felrázására, a közösségépítésre.

Változatos kedvenceket rendelhetünk a magyar és a nemzetközi konyha repertoárjából, illetve a kultikus teasütemények, mint például az ischler, a linzer, a vajas kekszek mellett igény szerint újhullámos desszerteket is.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az ordit.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.