Kiégett egy családi ház a 22. kerületben, amikor befutott a segélykérés, a közeli rendőrségről kiment két járőr. Kiabálni kezdtek, meghallották a füstölő, lángoló házból egy nő hangját. Gyorsan bementek érte és élve kihozták. Most kitüntetést kaptak a budapesti rendőrfőnöktől.

Hárman voltak a házban

Kigyulladt egy családi ház a 22. kerületi Kistétény utcában szerda hajnalban. Az épületben hárman tartózkodtak. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűzben egy ember elhunyt – állt a katasztrófavédelem közleményében.

Lángokban állt a ház

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába november 4-én az éjszakai órákban érkezett bejelentés arról, hogy a 22. kerületben lángokban áll egy lakóház.

Azonnal érkeztek a rendőrök segíteni

Tóth Gábor és Bakró Mihály rendőr törzsőrmesterek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 22. kerületi Rendőrkapitányság járőrparancsnokai a bejelentést követő néhány percen belül a helyszínre érkeztek.

Egy férfi megmenekült

A ház egyik törött ablakából 2-3 méter magas lángok csaptak fel. Az udvaron akkor egy férfi volt, akit az épülettől távolabb kísérve biztonságba helyeztek. A férfi elmondta, hogy az épületben bent van még egy másik férfi és egy nő.

Egy nő a házban rekedt

A rendőrök kiáltására a ház pincéje felől érkezett segélykiáltás, ezért oda behatoltak, majd a szétterjedt füst ellenére, a nő hangját követve megtalálták a segítségre szoruló asszonyt, akit kihoztak és biztonságos távolságra kísértek az égő háztól.

Egy férfit nem tudtak megmenteni a tűzoltók sem

A járőröknek a házba is be kellett menniük, ahol azonban már olyan nagy volt a tűz, hogy védőfelszerelés nélkül esélyük sem volt, hogy ott megtaláljanak bárkit, és a kiabálásukra sem reagált senki. 

Füstmérgezés

Később a tűzoltók a harmadik embernek már csak a holttestét találták meg. A biztonságba helyezett nő és férfi füstmérgezést kapott, őket a mentők a helyszínen ellátták.

Kitüntetés

Terdik Tamás Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért a két rendőrt elismerésben és jutalomban részesítette.​

Kiemelt kép: Az égő háznál készült felvétel – Forrás: Katasztrófevédelem