Felgyógyult egy 100 éves magyar beteg a koronavírusból. Az idős asszonyról kezelőorvosának kezelőorvosainak köszönhetően győzte a kórt.

Felépült a koronavírusból egy 100 éves nő, akit  egy otthonból szállítottak kórházba, miután erős fájdalmakra és legyengültségre panaszkodott. Mikor a lázát megmérték, kiderült: a hőmérő 38-at mutat, azért gondoskodtak a beteg azonnali kórházba szállításáról.

Bense Tamás családorvos a Borsnak elmondta: nagyon valószínűnek tartja, hogy a hölgy beteg eleve erős szervezettel rendelkezett. A női betegek könnyebben legyőzik a kórokozót.

„Az eddigi tapasztalatok alapján tudhatjuk, hogy megfelelő immunitással az idősek is legyőzhetik a vírust. Ezt bizonyítja a 100 éves felgyógyult esete is” –mondta az orvos.

A protokoll szerint minden koronavírussal fertőzött, kórházban kezelt beteget megfigyelés alatt tartanak, hogy ha szükséges, mielőbb lélegeztetőgépre köthessék. Figyelik az értékeit, mérik a vérnyomását, és a koronavírus tesztjét is többször megismétlik.

Egy 86 éves férfi is meggyógyult

A BudaPestkörnyeke.hu nemrég írt arról, hogy egy Pest megyei 86 éves férfi is kigyógyult a koronavírusból. Az idős beteg 3 hétig volt kórházban. Az erről szóló cikket itt tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán