Sétálás közben vette elő gázpisztolyát és lövöldözni kezdett egy férfi a Pest megyei Érden. Az eset néhány nappal ezelőtt történt, a férfi később feladta magát, azt mondta, szerelmi bánata volt, ezért használta  a fegyvert.

Gázpisztollyal lövöldözött

Egy férfi, miután gyönyörködött Érd-Parkváros egyik kertben, előkapta gázpisztolyát és az egyik család biztonsági kamerája felé lőtt – írja a BudapestKörnyéke hírportál.

Nyomravezetői díjat ajánlottak

A rémült szemtanúk 2 millió forintot ajánlottak a Facebook-oldalon annak, aki bármit tud a lövöldöző személyéről, s a történteket jelentették a rendőrségen is.

Nincs ellensége

„Nem tudom ki ez az ember, fogalmam sincs, mit akarhatott. Egyetlen ellenségem sincs” – mondta a Ripostnak a neve elhallgatását kérő családfő. 

Élőben nézte végig a feleség a lövöldözést

„A kamerába lőtt bele, hogy lássuk. Én csak később néztem meg a felvételt, de az édesanyám, a feleségem és a 2 éves kisfiam otthon volt. A feleségem élőben nézte végig az egészet a kamerán, sokkos állapotba került, jelenleg pszichológushoz jár” – mesélte az apuka.

Feladta magát a lövöldöző

A nyomravezetői díjra végül nem volt volt szükség: a lövöldöző nem sokkal később feladta magát.

Nyugtatót vett be a lövöldöző

A rendőrség a Ripost megkeresésére elmondta: gyanúsítottként hallgatták ki a 37 éves helyi férfit, aki beismerő vallomásában elmondta, összeveszett a barátnőjével, idegességében bevett két nyugtatót, majd céltalanul kocsikázni kezdett Érden.

A barátnője jutott eszébe

Parkvárosnál leparkolt, egy házban gyönyörködött, a következő pillanatban viszont eszébe jutott a barátnője, erre elővette gáz- és riasztófegyverét, többször a levegőbe lőtt, majd elhajtott. A férfi bevallása szerint megbánta tettét, senkit nem akart bántani, sem megijeszteni.

Eljárás indult

Az Érdi Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen.

Szabadlábon van a lövöldöző

A családfő úgy tudja, a férfit szabadon engedték. „Durva, hogy szabadon távozhatott. Mi van, ha holnap megint rossz kedve lesz, akkor megint megy valakihez? Vagy esetleg hozzánk? Gyerekekhez?” 

Kiemelt kép: a lövöldöző férfi az érdi ház előtt  – Forrás: Facebook