Egy egyéves gyerek is elkapta a koronavírust Hódmezővásárhelyen. A városban egy 90 éves idős ember is megbetegedett. Az egyik helyi újság szerint a polgármester miatt terjed a vírus a városban.

Hódmezővásárhelyen is megjelent a koronavírus, és egy idős férfit és egy egyéves kisgyermeket is megfertőzött.

Promenad.hu információ szerint Hódmezővásárhelyre is betört a koronavírus. A lap szerint a vírus megfertőzött egy 90 évesnél is idősebb férfit és egy egyéves kisgyermeket is.

A lap azt írja, „a polgármestereknek lehetőségük lett volna szigorítaniuk a húsvéti hosszú hétvégén a kormány által bevezetett kijárási korlátozáson. Többen fel is vetették, hogy Vásárhelyen miért nem hozott új, szigorító, korlátozó intézkedéseket a város első embere, számtalan ilyen kommentet idéztünk is szombati cikkünkben. Nos, úgy tűnik, az elégedetlenkedőknek lehetett igazuk, és helytelen döntést hozhatott a polgármester, ugyanis mint kiderült, a COVID-19 kór sajnos már felütötte a fejét a településünkön…”

Márki-Zay Péter a hírre a Facebook-oldalán reagált, és elmondta, hogy míg a fideszes médiát igen, addig őt nem értesítették a szigorúan titkos adatokról. A városvezető továbbá kiemelte, hogy a két fertőzött személy nem most kapta el a betegséget, hanem feltehetően jóval korábban, vagyis nem lát összefüggést a megbetegedések és a meghozott intézkedések között.

Sátoraljaújhelyen is megbetegedett egy gyerek

Koronavírust mutattak ki egy kétéves gyereknél Sátoraljaújhelyen. Az RTL Klub úgy tudja, a gyereket krupp miatt vizsgálta meg a kórház egyetlen gyermekorvosa, eközben derült ki, hogy fertőzött. A gyereket ezután mentő szállította a nyíregyházi kórházba. Az orvos és a két nővér karanténba vonult, de viseltek védőfelszerelést, így a tesztjük negatív lett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a szülők nem tartották be a háziorvos utasítását: ahelyett, hogy mentőt hívtak volna, bevitték a gyereket a kórházba.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán