Egy balesetben kigyulladt egy kisteherautó a 11. kerületben, a felcsapó lángok elégették az RTL adásjelét a központi elosztó felé továbbító fő és tartalék optikai kábelt, így az ország legnézettebb tévéje 4 órán keresztül teljesen sötét volt vasárnap este. Nagy kérdés, hogy milyen tartalék kábel az, amelyik közvetlenül a főkábel mellett halad a városban.

Az RTL Klub, a magyar MTV zenecsatorna és a Nicktoons csatorna adásjelének továbbítása vasárnap délutántól nagyjából este 8-ig akadozott, mert a 11. kerületben kigyulladt egy kisteherautó, és az abból fölcsapó lángok miatt elszakadt az adásjeleket továbbító központi fő és tartalék optikai szál.

Először az RTL Klub adásjelének továbbítása állt helyre, nagyjából 20 óra előtt pár perccel már stabil volt az adás azoknál a szolgáltatóknál is, ahol egyáltalán nem volt jel addig, majd 20 óra után nem sokkal a ViacomCBS médiavállalathoz tartozó MTV Hungary zenecsatorna és egy gyerekcsatorna jelének továbbítása is hibátlanná vált – írja a media1.hu.

A hiba elhárítását a portálnak Szűcs László, a ViacomCBS regionális kommunikációs igazgatója is megerősítette, majd nem sokkal később az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága közleményt adott ki a hiba elhárításának befejezéséről.

Az RTL Magyarország nagyjából 16 órakor jelezte az adáskimaradást a sajtóban, illetve nem sokkal előtte a közösségi médiában. Ez azt jelenti, hogy a hivatalos közleménytől számítva közel 4 órán át voltak problémák, bár voltak olyan szolgáltatók, ahol az adás legalább részlegesen látható volt a 20 órai helyreállítás előtt.

A leállás miatt azonban sokan egyáltalán nem látták az RTL Híradó 18 órakor kezdődő esti adását, az adásidő alatt ugyanis csak egy fekete képernyő volt látható, és hang sem volt. Egyes szolgáltatóknál volt kép, de hang nem, de többektől kaptunk jelzést arról is, hogy szakadozott az adás.

Az RTL adáskimaradása akár több százmilliós bevételkiesést is jelenthet a reklámokból élő kereskedelmi tévének. Az mindenesetre furcsa, hogy a pótkábel a főkábel mellett halad a városban, így láthatóan nagyon sérülékeny a csatorna műsorszolgáltatása.

Kiemelt kép: illusztráció