A mesterséges intelligencia egyre nagyobb teret hódít: a legújabb mobiltelefonok már többféle módon használják fel ezt a lehetőséget. A híres koreai gyártó 2024 januárjában megjelent csúcskategóriás készülékei sem mentesek az AI-tól, épp ezért nagy érdeklődés övezi őket.

Íme, a három androidos okostelefon, amiről szó van: a Samsung Galaxy S24 az alapkészülék, kicsivel többet tud nála a Galaxy S24+, de már kapható a modellek legjobbja, a Galaxy Ultra is a CoolMobile.hu oldalán. És hogy melyiket éri meg választani? Ez az igényeinktől függ, ám mi most a cikkünkben a másodikként említett terméket mutatjuk be részletesebben.

A méretek és a kijelző

A felső kategóriás készülékektől azt várja az ember, hogy gyorsan működjenek, bátran multitaskingoljunk velük, éles képeket készítsenek, erős aksival és kiváló rendszerchippel rendelkezzenek, továbbá legyenek dizájnosak is. Nos, ezek a feltételek mind adottak a Samsung Galaxy S24+ esetében!

Már a mérete is megnyerő: 158,5 x 75,9 x 7,7 mm, a súlya 196 gramm. Összesen 7-féle színben dobta piacra a gyártó, de érdeklődni kell az üzletekben, hol melyik kapható.

Mindegyik modellnél az előlap és a hátlap is karcálló, Gorilla Glass Victus 2 üvegből van, amit alumíniumkeret vesz körbe. Érdemes azért fóliát és tokot is venni a mobilra, hogy biztos legyen a védelem.

A kijelző átmérője 6,7 inch, de sokkal fontosabbak a további paraméterek: a képfrissítés 120 Hz, a maximális fényerő pedig 2600 nit, ami egyedülálló! A képfelbontás is kiemelkedően jó: 1440 x 3120 pixel.

Megemlítjük még, hogy a kijelző dinamikus LTPO AMOLED 2X technológiával készült, és jelen van az AOD mód is. Mit takar ez? Az iPhone-oknál már találkoztunk vele, azt jelenti: mindig bekapcsolt mód, azaz a friss információk folyamatosan elérhetők. A lezárt képernyő megjelenítése személyre szabható, ez is nagy előnye a készüléknek.

Az AI és a Samsung Galaxy S24+

Vajon hogyan érhető tetten a mesterséges intelligencia egy csúcsmobilban? Mindenekelőtt a fényképezés kapcsán: az AI Zoom segítségével ugyanis nagyon éles képeket készíthetünk, az éjszakai fotózás során sem kell lemondanunk a részletgazdagságról. A kész felvételeket pedig szintén AI-val szerkeszthetjük, retusálhatjuk, ha szeretnénk.

Persze a kamerák sem másodlagosak: a három hátlapi egység 50, 10 és 12 megás, az utóbbi ultraszéles, elöl egy 12 MP-es szelfikamerát találunk. Videózni 8K-ban lehetséges.

A mesterséges intelligenciával képesek lehetünk telefonhívás közben használni a fordítót, bekarikázással keresni a Google-ön, és használhatjuk az átírósegédet is.

Az aksi is erős!

A Samsung Galaxy S24+ okostelefonba 4900 mAh-s akkumulátort tett a gyártó, sokáig bírja tehát egy feltöltéssel a készülék. Ez a játékok miatt is jól jön, és nagy öröm az is, hogy a beépített párakamrának köszönhetően a mobil nem fog túlmelegedni, ha sokat nyomogatjuk.

Vásároljunk mellé headsetet is a CoolMobile.hu-nál, így maximálisan kihasználhatjuk az eszköz előnyeit, legyen szó munkáról, filmnézésről vagy egyéb szórakozásról.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a coolmobile.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.