Hogy mik azok a spider lámpák? Biztosan mindenki találkozott már ezzel a kialakítással, csak nem ismerte a ráillő pontos megnevezést. Ezek a lámpák a vezetékeken lógó fényforrásokról ismerhetők fel, a vezetékek akár a falon, akár a mennyezeten tetszőlegesen futnak, és így is vannak felrögzítve. 

A spider lámpának több “karja” van, ezzel nagyon látványos megjelenés alakítható ki, ráadásul a végeredmény garantáltan egyedi lesz.

Mikor érdemes spider lámpa mellett dönteni?

Sok esetben gyakorlatilag nincs is más megoldás, főleg, ha olyan helyre szeretnénk lámpát tenni, ahol nincs neki kialakítva a kiállás. Az Elter Világítás oldalán spider lámpa is beszerezhető, érdemes olyat választani, ami illik az adott térbe. Ezek a lámpák akkor is felszerelhetők, ha nincs az adott helyen áramkiállás, mivel több típust konnektorba is be lehet dugni.

A hosszú vezetékek lehetővé teszik azt, hogy egy távolabbi kiállás esetén a lámpát elvezessük oda, ahol a fényre szükségünk van, ezt pedig vezetékrögzítők segítségével lehet megoldani. Ebben az esetben nincs szükség a fal kivésésére és más szakipari munkálatokra, mivel a zsinór hosszának megfelelően oda tesszük a lámpát, ahová csak szeretnénk.

Az egyedi megoldások mestere

Látható, hogy ez a lámpatípus egyáltalán nem egy fix, megváltoztathatatlan világítás, hanem olyanná alakítható, amilyenné csak akarjuk. Ez a titka annak, hogy végül úgy fog kinézni, mint sehol máshol, teljesen beleilleszkedik a térbe, látványos és funkcionális egyben.

A nagy belmagasságú helyiségekben rendkívül dekoratív kialakítást lehet vele eszközölni, mivel a hosszú zsinórnak köszönhetően bátran belógatható a térbe, tetszőleges számú ágat használva. A vezetékrögzítőkkel lazán a plafonhoz rögzíthetők, ezáltal önálló dekorációs eleme lesz a lakásnak, műteremnek, üzletnek, étteremnek.

Hol mutat jól a spider lámpa?

Amellett, hogy azokban az esetekben alkalmazzuk ezeket a lámpákat, amikor nincs rendelkezésre álló kiállás, és a cél a praktikum, célzottan is nagy divat a spider lámpa használata. Az ipari ihletésű loft lakások megjelenésének alapja a befejezetlennek tűnő hatás, a téglafalak, a fém és más autentikus, nyers elemek. Ezekbe a nagy terekbe rendkívül mutatós a falon futó vezeték és a térbe lógó fényforrás.

A modern lakásokba is remekül használható, tehető legyező formába, feszes vonalakba, szögletes alakzatba. Az ágakban álló karok egyedileg állíthatók, ezáltal a saját kreativitás is kifejezhető általa.

A spider lámpák látványos megjelenést biztosítanak, a lakás, üzlet központi dizájnelemévé válnak. A szabadon lógó és a falon futó vezetékek különleges vizuális hatást keltenek, hozzájárulnak az adott helyiség esztétikai értékéhez. A fény személyre szabható általuk, praktikusak és sokoldalúan alkalmazhatóak. Az energiahatékonyság is lényeges tényező, a LED izzók környezetbarátok, energiatakarékosak és hosszú élettartamúak, ezzel hozzájárulnak a költséghatékonysághoz és a fenntarthatósághoz.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő az elter.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.