Meglepő információk derültek ki a minap, amikor a tanúvallomások felolvasásával folytatódott a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt hajléktalan férfi pere. Kiderült Kardosné Gyurik Krisztina szeretőt tartott, futás előtt sms-t írt neki, gyakran hozzá futott, nem csak egyszerűen kocogott egy kicsit.

Szeretője volt a futónőnek

Tanúvallomások felolvasásával folytatódott kedden a soroksári futónő megerőszakolásával és kegyetlen meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter pere. A bíró többek között ismertette a vádlott édesanyjának és Kardosné Gyurik Krisztina szeretőjének nyilatkozatait.

Bevallotta a szerető a kapcsolatot

Egy gyilkossági ügy nyomozásának az elején ismeretlen tettes esetén minden olyan személy érdekli a nyomozóhatóságot, aki szoros kapcsolatban állt az áldozattal. Így került a látókörükbe D. Ferenc is, aki a kihallgatásai során elismerte, szexuális kapcsolat volt közte és a futónő között – írja a BPK a  Bors cikke alapján.

A gyilkosság napjára nem beszéltek meg randit

A meghallgatása során tisztázni tudta magát, így az is kiderült, hogy a gyilkosság napjára nem beszéltek meg találkozót. D. Ferenc már 18 éve élt együtt a párjával, amikor Krisztinával megismerkedett.

Sok szeretetet adott

Eleinte a Facebookon vették fel egymással a kapcsolatot, aztán számot cseréltek, a viszonyuk pedig gyorsan elmélyült. „Tudtam, hogy házas és gyereke van, de nagyon megszerettem. Sok szeretetet adott és vonzódtam hozzá” – vallota a volt szerető rendőröknek.

SMS-ben üzent, hogy indul futni

Az is kiderült, hogy a futónő általában SMS-ben üzent a szeretőjének a kocogása előtt, ő pedig odament hozzá kocsival. D. Ferenc nem sokkal vallomástételei után, 2016 októberében meghalt.

Durva eset

A soroksári futónőt a támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.Az eset még 2013. szeptember 25-én az esti órákban történt Budapesten.

Egy hajléktalant gyanúsítanak a gyilkossággal

A futónő meggyilkolásával egy hajléktalant, R. Szilvesztert vádolják. A férfi tagadott, annyit ismert el, hogy a bűntény időpontjában a helyszínen látott egy párt veszekedni, ő pedig odament csitítani a kiabáló férfit. A férfi börtönben letétben őrzött cuccai között megtalálták a nő mobiltelefonját.

Fiatal kora óta balhés volt

R. Szilveszter már fiatal korában is balhés volt, az édesanyja utoljára 2017-ben beszélt vele, amikor a Csillag börtönben volt. „Nem tudom feltételezni róla, hogy embert ölt. Nem értem, hogy a fiam miképp lett ilyen ember, az egész családban mindenki tisztességes, ő ilyen egyedül, sajnos” – mondta a nő.

Sok a bizonyíték

A hajléktalan férfi gyanúsítását a törvényszék szerint a helyszíni szemléről készült jegyzőkönyv, a rendőri jelentések, az igazságügyi orvosszakértői vélemények, az igazságügyi genetikai szakértői vélemények, az igazságügyi vegyészszakértői és nyomszakértői vélemény és a lefoglalt bűnjelek támasztják alá.

Felbukkant egy új szál

A gyanúsított ügyvédje, Lichy József egy hónappal ezelőtt váratlan fordulatról beszélt. Azt állítja, hogy a magyar rendőrök azt kérték külföldi kollégáiktól, hogy egy szerb állampolgárságú férfit vigyenek be és hallgassák ki, mert lehetséges, hogy ő gyilkolt.

Embercsempész volt

A férfit 2013-ban embercsempészet miatt börtönbe küldték, épp egy hónappal Krisztina megölése után. Itt hangozhatott el valami, ami visszajutott a hatóságokhoz, és felkeltette a gyanújukat. A szerb zsaruk a magyarok kérésére kihallgatták a férfit, sőt, poligráfos vizsgálatnak is alávetették.

Furcsaságok

Legnagyobb megdöbbenésemre a több ezer oldalas nyomozati anyag minden egyes betűje tökéletesen olvasható, kivéve az a pár sor, ami ennek a férfinak a kihallgatásáról és a hazugságvizsgálat eredményéről szól. 

Kérdés mi lett az eredmény

Nagyon remélem, hogy a bíróságon megtudom, mi lett az eredmény. Védencem szempontjából óriási jelentősége van, hiszen nem mindegy, hogy azért ítélik-e el, mert megölt egy nőt, vagy azért, mert egy holttest mellől elhozott egy telefont – közölte akkor R. Szilveszter védője, Lichy József.

Kiemelt kép: A soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilveszter mosolyogva érkezik a bíróságra – Fotó: MTI