Leghamarabb jövő hét végére történhet meg Budapesten és Pest megyében a kijárási korlátozások lazítása, de nagyon óvatosnak kell lenni a szakemberek iránymutatása alapján, többek közt erről is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

„Leghamarabb jövő hét végére történhet meg a központi régióban a kijárási korlátozások lazítása, de nagyon óvatosnak kell lenni a szakemberek iránymutatása alapján” –  többek közt erről is beszélt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök szerint az orvosok, szakértők óvatosak, mértéktartók, fokozatosságot javasolnak és nem győzik ismételni, hogy a maszk használatával és a védőtávolsággal egymást is segítjük.

„Örömmel indítjuk újra az életet, de nem a gazdaságot, a gazdaságnak az a dolga, hogy szolgálja az életünket, és bár a gazdaság nagyon fontos, de az élet újraindítása ennél fontosabb. Én sietnék, de a zakómat markolják a szakemberek. Várjuk meg, hogy a halálozási számok és arányok, addig óvatosak legyünk” – mondta Orbán Viktor.

Csütörtökön Karácsony Gergely Facebook oldalán azt írta, szívesen tárgyalna a kormánnyal arról, hogy mikor és milyen módon tudják újra indítani az életet Budapesten. Gulyás Gergely pedig szintén csütörtökön a korábbi bejelentéssel ellentétben arról beszélt, hogy a budapesti és a Pest megyei lakosok nyugodtan utazhatnak vidékre. A BudaPestkörnyeke.hu erről szóló cikkét ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Budapest a kijárási korlátozás idején – Forrás: MTI